Büyükşehir vatandaşa şifa dağıttı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Evde Bakım ve Ambulans Hizmetleri ile binlerce hastanın ayağına giderek sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağladı.

SAĞLIK 2.01.2026 15:25:00 0
Büyükşehir vatandaşa şifa dağıttı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Evde Bakım ve Ambulans Hizmetleri Şube Müdürlüğü, sağlıklı ve gülümseyen Bursa hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

EVDE SAĞLIK SEFERBERLİĞİ

Aktif hasta sayısı her geçen yıl artarken, 2025 yılında sisteme kayıtlı 12.873 hastaya 155.000 kez evde bakım hizmeti verildi. Büyükşehir Belediyesi’nin evde bakım hizmetinden yüzde 25 ile en çok 76-85 yaş grubu yararlandı. Hizmet alanların yüzde 19’unu 66-75 yaş grubu, yüzde 16’sını 86-95 yaş grubu, yüzde 12’sini 56-65 yaş grubu, yüzde 8’ini 46-55 yaş grubu, yüzde 7’sini 96 yaş üstü, yüzde 7’sini 1-34 yaş grubu, yüzde 6’sını ise 35-45 yaş grubu oluşturdu. Toplam 7621 kişiye ise 40.898 kez ambulans ve hasta nakil desteği verildi.

SAĞLIK OTOBÜSÜ VATANDAŞIN YANINDA

Evde Bakım ve Ambulans Hizmetleri ile 2025 yılında 6.900 doktor muayenesi, 1.228 FTR uzman ziyareti, 5.500 bakım destek hizmeti, 3.200 ev temizliği hizmeti, 12.750 fizyoterapist hizmeti, 71.000 hemşirelik hizmeti, 2.850 psikolojik destek, 450 ebelik hizmeti, 1.800 diyetisyen hizmeti verildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Otobüsü’nde 4.567 vatandaş ağırlanırken, 23.259 kez sağlık hizmeti verildi.

“HER YIL BİNLERCE VATANDAŞIMIZA DESTEK SAĞLIYORUZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal belediyecilik anlayışını merkeze alarak Bursalıların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Sağlık hizmeti almanın herkesin en temel hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmıyoruz. Sağlık hizmetini mahallere ve evlere kadar ulaştırıyoruz. Amacımız, ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın yanında olmak. Hayattaki en değerli servetin sağlık olduğunu biliyoruz. Evde sağlık hizmetlerini 7 gün 24 saat kesintisiz sürdürüyoruz. Her yıl binlerce vatandaşımıza destek sağlıyoruz. Türkiye’ye örnek olacak olan halk sağlığı projelerimizi bir bir yaşama geçirmeye devam edeceğiz. Tüm hastalarımıza şifa, özveriyle çalışan sağlık ekibimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)

Bursa'da canlı yayında zincirleme kaza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram ikramiyesi çıkışı

Osmangazi’de öğrencilere afet eğitimi

Bitmek bilmiyor, Bursa'da uyuşturucu baskını

BESAŞ, vatandaşa ramazan pidesi ikram etti

Orhangazi'de iftar coşkusu

Bursa'nın kadın liderleri iftarda buluştu

Erkan Aydın, vatandaşlarla aynı sofrada buluştu

Kurtlanmış sucukları vatandaşa satmışlar! Bursa'da baskın

Mustafa Bozbey, kardeşleriyle Saraybosna'da buluştu, iftar coşkusu yaşadı

Magandalara Bursa polisinden baskın!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dilencilere operasyon

Aşırı hızın sonu, 4 kişi yaralandı

Arkadaşından ayrıldığı için aracını parçaladı!

Bursa'da feci kaza, tırın altına girdi, parçalandı

İletişim Başkanı Duran'dan küresel barış çıkışı

Trabzonspor camiası Orhan Kaynak'a ağlıyor

Akaryakıt fiyatları arttı, Bursa'da taksi tarifesine zam geldi

Akran zorbalığı bitmek bilmiyor, 16 yaşındaki çocuğu bıçakladılar

Bursaspor Başkanı Çelik, Muş'ta saldırıya uğrayan taraftarlarla buluştu

Kadınların eserleri göz kamaştırdı

Kalp krizi geçirmişti! Teknik direktör Fırat toprağa verildi

Cezaevi firarisi polise yakalandı

Uludağ Üniversitesi, gönülleri iftar sofrasında buluşturdu

Kendilerini polis olarak tanıtım vurgun yaptılar

Yıldırım'daki tarihi eser gün yüzüne çıkıyor

Girişimciler Osmangazi'de buluşacak

Bursa'da marketlere fiyat denetimi

Erkan Aydın'ı meşalelerle karşıladılar

Başkan Mustafa Bozbey'den Dağ bölgesindeki üreticiye büyük destek

Yükleniyor

loading