Suç örgütü liderliğinden hapis yatan Kürşat Yılmaz, 30 Ekim 2005 tarihinden itibaren Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyordu. Kürşad Yılmaz, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapis ile cezalandırılmıştı.

SESSİZ SEDASIZ CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

2021 yılında Kürşat Yılmaz'ın avukatlarının başvurusu üzerine yeniden yargılama talebi, dosyadaki bir kısım suçlar yönünden kabul edilmesinin ardından 32 yıllık cezadan da beraat etmiş oldu. Kalan ceza yönünden infaz süresi tamamlanan Kürşat Yılmaz, güvenlik gerekçesiyle 29 Ekim tarihinde gece yarısı sessiz sedasız cezaevinden tahliye edildi. Öte yandan bir diğer suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, hapisten çıkar çıkmaz Bahçeli’yi ziyaret etmiş, baş başa görüşme yapmıştı.

TAHLİYE ARDINDAN BAHÇELİ'Yİ ZİYARET ETTİ

Kürşat Yılmaz tahliye olmasının ardından MHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Bahçeli'nin suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ı kabul ettiğini yaptığı paylaşımla duyuran MHP resmi Twitter hesabında şu ifadelere yer verildi:

"Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitlerinden Yakup Kürşad Yılmaz, tahliye olmaları münasebetiyle Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiyi ziyaret etmişlerdir."

BAHÇELİ, KÜRŞAT YILMAZ İÇİN “ÜLKE SEVDALISI, DAVALARININ GÖZÜ KARA YİĞİTLERİ” DEMİŞTİ

MHP lideri Bahçeli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması talebine Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz örneğiyle yanıt vermiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı? Bu kardeşlerimizi taş duvarların ardında çürümeye terk etmek ne kadar adil ve adaletlidir" demişti.

Editör: Haber Merkezi