ÇGD'den yapılan açıklamada, 'Yalnızca gazeteciliği savunan bizler, bir aradayız, yan yanayız. Organize kötülüğe karşı, örgütlü mücadeledeyiz' şeklinde ifadelere yer verildi.

İşte ÇGD'nin o açıklaması: 

"Korkuyorlar biliyoruz.

Halka 'hesap verme' paniği yaşıyorlar.

Bu nedenle daha çok saldırıyorlar.

Medyayı dönüştürdükleri tek sesli korodan aykırı nota verenlere nefes alabilecekleri küçücük bir aralık bırakmamak üzere saldırıyorlar.

Bireysel çıkarları uğruna gazeteciliğe sığınan, vanası güdümlü GAZ'tecilerden olmadığımızı biliyorlar.

Hani o sonradan yarattıkları 'AMACI DIŞINDA KULLANIM'lılardan olmadığımızı biliyorlar.

O HALDE...

Gazeteciliği halk adına denetleme bilinciyle yapanlar hedef alınırken, gerçekleri açığa çıkaranlar yargılanırken, haberler suç kapsamına alınırken, ekranlar karartılıp, fikirler sansürlenirken susmayacağımızı da bilsinler!

100 yıl öncesinin yasakçı zihniyeti dün Tele1'i karartırken, gerçeklerin açığa çıkmasına tahammül edemeyenlerin son hedefi kentimizde de EnBursa oldu.

İktidara ve yandaşlarına dönük her türlü eleştirel yayını hainlikle yaftalayan, gerçeklerle arasına duvar ören zihniyet, hoşuna gitmeyen haberleri nedeniyle EnBursa'ya yıkım tebliğ ekibi gönderdi.

Bilsinler ki;

Yalnızca gazeteciliği savunan bizler, bir aradayız, yan yanayız.

Organize kötülüğe karşı, örgütlü mücadeledeyiz.

Bilsinler ki

Ekranlar kararır...

Yaratılan duvarlar yıkılır...

Yenileri yapılır!

Gerçekler susmaz.

Gazetecilik teslim olmaz.

Benimsediğiniz 'tek tip' anlayışın her zaman karşısındayız. Kentimizde bir elin parmaklarını dahi geçmeyen, meslektaşlarımızı ve çalıştıkları kurumları hedef gösteren bu çürümüş zihniyete karşı ÇGD ve üyeleri her zaman evrensel gazetecilik ilkelerini savunmayı sürdürecektir.

ÇGD BURSA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU"

Editör: Haber Merkezi