Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti iktidarını yerden yere vurmaya devam ediyor. Davutoğlu, Türk halkını yoksulluğa mahkum eden iktidarın sonunun geldiğini söyledi.

İşte Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

"Diyarbekir biziz, biz Diyarbekiriz! Bu kasvetli ortamda yola çıkacak cesur insanlar bulamaz dediler. Onlar Diyarbekirlileri tanımıyorlardı. 5 il ve 100 ilçe kongremizi tamamladık. 67 il ve 300 ilçemizde teşkilatlandık. Bu iktidarın elinde devlet kurumları değersizleşti, bu iktidarın elinde emek değersizleşti, bu iktidarın elinde en son türk lirası değersizleşti. Aslında bu iktidarın elinde insan değersizleşti!

Sizleri yoksulluğa mahkum eden düzeni bitireceğiz. Gelecek Partisi KHK düzeninin de kayyum düzeninin de bitirmek için var.

Bu koalisyon iktidarının ne ahlaki ne insani ne akli bir çizgisi kalmamıştır.

Halkın iradesine kayyumla darbe vuranlara soruyorum: Bölücü başının yeğenini ekranlarına çıkaran TRT'ye ne zaman kayyum atayacaksınız?

Korkular ve tabulardan hukuk çıkmaz, adalet çıkmaz.

Gelecek Partisi, ülkenin demokratikleşme sorunlarını çözmüş ve her türlü ötekileştirme ve aidiyet sorununu ortadan kaldırmak için geliyor. Anadilin eğitim ve sosyal hayatta güçlendirilmesinin toplumsal kardeşliğimizi tahkim edeceğine inanıyoruz.

Paramızın değerinin nerelere düştüğünü görüyorsunuz. Dolar, euro, altın başını aldı gidiyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan, Ekonomi Bakanı'ndan yönetimden bir açıklama duydunuz mu? Dolar, euro, altın cirit atıyor ama ortada bir babayiğit yok ki bunu açıklayabilsin. Bir kişi çıkıp yangın yerine dönen ekonomi ile ilgili açıklama yapmıyor. Kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Her biri sosyal medya kahramanına dönmüş, tweet atıp duruyorlar, ancak bunu yaparlar.

Bu iltidar mutfakta yangın olduğuna inanmıyor. Ekonomideki makro mikro dengeler alt üst olmuş baş aşağı gidiyoruz bu iktidarın derdi buzdolabı satışı. Doğru buzdolabı önemli hepimizin evinde var ama vatandaş 2020'de o buzdolabını dolduramıyor

Editör: Haber Merkezi