ktidarın, 28 Şubat üzerinden milletin alternatifsizliğini istismar ederek destek sağlamaya çalıştığını dile getiren Davutoğlu, “Biz korkmayacağız, iktidar sahipleri korksunlar” dedi.  Ahmet Davutoğlu,  Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın istifa metninde kullandığı "Allah sonumuzu hayreylesin" ifadesi ile üstü kapalı bir felaket senaryosundan bahsettiğini de hatırlatarak, “Senin gitmen başlı başına bir hayır, elhamdülillah!” ifadelerini kullandı.  

Davutoğlu, açıklamalarında şunları söyledi: 

Milletin alternatifsizliğini istismar ederek 28 Şubat yasakları geri gelir, şu veya bu parti geri gelir diyerek, korkular üzerinden destek sağlamaya çalışan iktidar için kötü bir haber. Korksunlar, biz korkmayacağız, iktidar sahipleri korksunlar.

Bu istifa yöntemi yeni bir teamül halini aldı. Siyasi şantaj yapmak isteyenler istifalarını makama sunmadan, kamuoyuna çıkıp mertçe bir basın toplantısıyla paylaşmadan, sosyal medyadan paylaşıp bir dalga oluşturmak istiyorlar. Problem ne biliyor musunuz? Bunlar çok ah aldılar. Milletin ahını alanların sonu hayır olmaz. Sayın Bakan "Allah sonumuzu hayreylesin" derken bir de üstü kapalı bir felaket senaryosundan bahsediyor. Senin gitmen başlı başına bir hayır, elhamdülillah!

Editör: Haber Merkezi