Bursa’nın ortasındaki Doğanbey Toki’de oturanların mağduriyetleri bitmek bilmiyor.8 bloktan oluşan 22 katlı binalarda ikamet eden b blok sakinleri, 3 yıl önce göreve gelen site yöneticisi tarafından dolandırıldıklarını belirttiler. Yaşadıkları sorunlarla ilgili Kiremitçi Mahalle muhtarı Kenan Solak’ın da üç maymunu oynadığını ifade eden bir mağdur, “Site yöneticisi İzzet Akman bizleri mağdur ediyor, yaşananları muhtar Kenan Solak gördüğü, duyduğu halde bizim yanımızda yer almıyor. Onun yaptığı tek iş var, takım elbiseyle gezip, gevezelik yapmak” dedi.

Adliyesi önünde açıklamada bulunan Toki sakinleri, şu ifadeleri kullandılar:

"Bizler Bursa ili Osmangazi ilçesi Doğanbey 3. Etap site sakinleri olarak; sitemizde 8 blok 688 daire bulunmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı ise 4 yıldır İzzet Akman yapmaktadır. Bu göreve usulsüz kanunsuz bir şekilde gelmiştir. Sitemizde ne genel kurul yapılıyor, ne de sitemize gelir giderlerle ilgili hesap veriyor. Hesap vermeye de yanaşmamaktadır. İstediği kişileri yönetime getirip, istemediği kişileri yönetimden uzaklaştırmaktadır. Bir önceki dönem Denetim Kurulu Başkanı Ersin Fidan istifa etmiş olup, yerine gelen Tuba Nur Şehitoğlu aynı sebeplerden 15 gün önce istifa etmiştir. Aidatlarımızı ve ayrıca toplanan ısınma giderlerimizi düzenli ödememize rağmen; yıllık aidat tutarı yaklaşık 1 milyon 700 bin liradır. Toplanan aidatlarla ilgili düzenli vermesi gereken gelir gider bildirimini yapmamakta ısrar etmektedir. Ayrıca daha bir yıl önce sitemizde yapılacak işler için daire başı 2 bin lira avans olarak para toplamış. Toplamda 1 milyon 376 bin lira tutan avansla ilgili yaptığı işlerin açıklamasını da yapmamıştır. Bizlerin düzenli ödeme yapmasına ve bu kadar para toplanmasına rağmen yılbaşından bu yana Bursagaz faturalarını ödememiştir. 8 blok ödenmeyen fatura tutarı 650 bin liradır. Gazlarımız aylardır kesiktir. Havaların soğuması ile sitemizde bebek, yaşlı, çoluk çocuk soğuktan dolayı hastalanmıştır. İzzet Akman bizleri maddi ve manevi zor durumda bırakmıştır. SGK prim borçlarının da 2019 yılından bu yana ödenmediğini ve 310 bin lira olan borcumuzu yapılandırmadığını örgenmiş bulunmaktayız.

Ayrıca vergi dairesine 2018 yılından bu yana ödemediği 54 bin lira olan borcu da yapılandırmadığını öğrendik. Bu borçlarında günlük faizleri de işlemektedir. Borçlarımızı ödediğimiz halde bizleri ciddi bir faiz borcu altına sokmuştur. Bu hareketiyle kat maliklerine karşı görevini ihmal edip kötüye mal ve hizmet aldığımız 3. firmalara olan net borcumuzu bilmemekteyiz. Tahmini 1 milyonun üzerinde bizi ayrıca borçlu duruma sokmuştur.

Ayrıca merkezi kombi sistemi bakım bahanesiyle daire başı bin lira avans toplayıp, (Toplamı 688 bin lira) ödemiş olduğumuz doğal gaz faturalarını ödemek istemiştir.

Sonuç olarak kat maliklerine karşı asli sorumluluklarını yerine getirmeyip kanun kural tanımadan siteyi yönetip, bizleri maddi ve manevi zarara uğratmış olan izzet Akman halen yönetim kurulu İzzet Akman ve onun arkasında duran temsilciler kurulu üyelerinin hepsinden şikayetçiyiz" diyerek savcıları ve yargıçları göreve davet ettiler.

“DOĞALGAZLAR ÖDENMEDİ”

Ne yapacaklarını şaşırdığını dile getiren Doğanbey Toki B-7’de ikamet eden Ergün Türker, "Şehrin ortasında mağdur edildik. Yönetime ödediğimiz paraları yönetim, Bursagaz’a yatırmamış, ödemeler gittikçe büyüyor. Belgelerle bunu durdurmamıza rağmen red alıyoruz. Anayasamızın yönetim planında çift imza ile olması gereken işlemler tek imza ile yapılıyor. Bu uygunsuzdur. Beni buradan kimse indiremez diyor. Bizler yetkililerden yardım istiyor, kendinin görevinden alınmasını istiyoruz. Bursa Adliyesi’ne gelip savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Site yönetimini 2 yıl gönüllü olarak yaptılar. Müdür olan arkadaş başkan olarak seçildi. 2 başkanlıktan sonra sistem ve uygulamalar değişti. Temel ihtiyaçlarımızın ödenmediğini gördük. Doğal gaz kapalı. Aidat adı altında tekrar para istiyorlar. Çok borcumuz var diye tekrar para talebinde bulunuyor. Aidat ayrı doğal gaz ayrı yatırılıyor. Gününde ödenmesi gereken doğal gaz ödenmiyor. Kendisine her gün mesai yazmış. Kendini müdür atamış, nasıl yaptı bilmiyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

“PARALARIMIZI İSTİYORUZ”

Yağmurdan kaçarken doluya tutulduğunu anlatan B Blok sakini Osman Burhan, Bizleri daha önce Toki mahvetti, binlerce lira zarara soktu. Ardından bu yönetim geldi. Ancak, İzzet Akman’a makbuz karşılığı ödediğimiz doğalgaz paralarını Akman Bursagaz’a yatırmamış. Şimdi bir kez daha mağdur olduk. Şehrin ortasında bir kere daha dolandırılmakla karşı karşıyayız. Bize yapılan bu haksızlığı savcılığa yazılı olarak belirttik. Suç duyurusunda bulunduk, dava açılmasını istiyoruz. Ruh sağlımızı bozuldu. Mağduriyetimizin giderilmesini, ödediğimiz paraları istiyoruz” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.Bir site sakini ise doğal gaza paralarını yöneticiye verdiklerini ancak yöneticinni kendilerini dolandırdığını söyledi.

“HAKİMLERİMİZ, SAVCILARIMIZ BİZE YARDIM ETSİN”

Bir başka mağdur Nezahat Sarılı ise, “Bizler tüm giderlerimizi ödememize rağmen yine borçlu çıkarıldık. İzzet Akman denilen kişi bizi tehdit ederek beni buradan kimse atamaz diyor. Biz kendisinin. Elemanların sigortaları, su paraları ve vergi borçları ödenmemiş. Herkes bu konuda devletten yardım bekliyor. Banka hesabını tek kişi kullanıyor. Ödediğimiz doğalgaz paralarını bir başka şekilde yeniden tahsil etmek istiyor. Hakimlerimiz ve savcılarımızdan kamu adına gereğini yapmalarını talep ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi