Dolandırıldı ve tehdit edildi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşayan Kamil Kula internette bulduğu sahte kombi servisi tarafından dolandırıldı ve sahtekarlar tarafından tehdit edildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Asayiş 17.11.2025 16:33:00 0
Dolandırıldı ve tehdit edildi

Dolandırıcılar vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Bursa’nın Mudanya İlçesi Güzelyalı Yalı Mahallesi'nde yeni taşındığı dairesindeki kombi arızası için internette arama yapan 65 yaşındaki Kamil Kula, kızının Google üzerinden bulduğu servise ait hattı aradı. Telefonu açan kişiler, eve servis gönderileceğini ve kontrol ücretinin 600 TL olduğunu söyledi.

13 BİN 880 TL GÖNDERDİ

Kısa süre sonra bu kez farklı bir hattan aranan Kula'ya servisten geldiklerini söyleyen şahıs 21 Ekim 2025 tarihinde eve geldi. Kombiyi kontrol eden sözde servis görevlisi, kombinin elektronik kartının arızalı olduğunu ve tamir için 13 bin 880 TL ücret gerektiğini belirtip IBAN numarasına paranın havale edilmesini istedi.

Parayı transfer eden Kamil Kula ile iki gün sonra şahıslar tekrar irtibata geçerek başka bir personelin geleceğini söyledi. Eve gelen ikinci kişi ise kombinin tamirinin mümkün olmadığını, servise gitmesi gerektiğini ve bunun için 40 bin TL masraf çıkacağını söyledi. Kamil Kula bu ücreti ödemeyeceğini belirterek para iadesi talep etti. Fakat şahıs, kombiyi söküp dağıtılmış şekilde bırakarak evden ayrıldı.

KOMBİYİ ÇALIŞMAZ HALDE BIRAKTILAR

Kamil Kula, dolandırıcıların daha sonra kendisiyle iletişime geçerek, avukat ve savcı tanıdıkları olduğunu, hiçbir şey elde edemeyeceğini söyleyip tehdit ettiklerini söyledi. Kombinin çalışamaz hâlde bırakılması nedeniyle yeni bir kombi almak zorunda kalan Kamil Kula, şahıslarla yaptığı telefon görüşmelerini, mesajlaşmaları, arama kayıtlarını ve ödeme dekontunu savcılığa sunduğunu, BTK üzerinden tüm iletişim kayıtlarının talep edilmesine de rıza verdiğini belirtti.

Şahıslar hakkında nitelikli dolandırıcılık ve tehdit suçlarından soruşturma başlatıldı.

Bursa’da sık sık vatandaşlar çeşitli yöntemlerle dolandırılıyor.

Yorumlar (0)

Bursa'da deniz karayla birleşti, acayip görüntüler!

Bursa'da duvarın altında kalan yabancı uyruklu genç öldü!

Tekneler parçalandı, deniz taştı

Türk Metal masadan kalktı

Türkoğlu: Vatandaşın aracını çekerek rant elde ediyorlar

Osmangazi ekipleri lodos teyakkuzunda

Vinç fırtınaya dayanamadı!

Fırtına tırları devirdi! Kıyamet provası gibi

Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Aslan: Mevcut iktidar Bursa'ya vizyon kaybettiriyor

Uludağ Üniversitesi'nde çatı uçtu! Faciaya ramak kaldı

Köprü altı göle döndü, araçlar geçmekte zorlandı

Ağaçlar elektrik hatlarının üzerine devrildi

Fırtına kilisenin duvarlarını yıktı

Fırtına ve yağmur karşı Bursa'da yardıma koştular

Namık Kemal Spor Kulübü’ne Erkan Aydın'dan ziyaret

Osmangazi'de unutulan türküleri kadınlar seslendirdi

Junioshow 2026, Bursa'da kapılarını açıyor

Bursa trafiğini rahatlatacak projede sona gelindi

Polis sapıklara yönelik 19 şehirde operasyon yaptı

Motorin fiyatlarına indirim geliyor

Süte zam kapıda! Fiyatı açıklandı

Başkan Bozbey'e destek çığ gibi

Dur emrine uymayan kadını başından vurdular!

Kamyon çarptı, fırına daldı

Fırın denetiminde ortaya çıkanlar pes dedirtti

Domuz etinden kavurma yapıp, cami önünde dağıtmış

Mert Günok'tan Beşiktaş'a duygusal veda

Uzaya gönderilmişlerdi, Bursa semalarında görüldü

CHP'den emekli maaşları için flaş hamle

Sedat Peker, kahreden olaya duyarsız kalmadı

Yükleniyor