Yağa, una bir hafta içinde üç kez zam geldiğini belirten tedarikçiler, perakende sektörünü içinde çıkılmaz bir girdabın içine sokacağını söylüyorlar. Bloomberg HT'den İrfan Donat'ın haberine göre, kurdaki sert yükselişin tarımsal girdi fiyatlarını hızla artırmasıyla, satışlar da durma noktasına geldi. Kimyasal gübre ve zirai ilaç şirketleri, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki bayilerine "satışlarımız geçici olarak durdurulmuştur" şeklinde genel duyuru ilanı gönderiyor. Gübre ve zirai ilaç almak isteyen çiftçiler de bayilere gittiklerinde aynı cevabı alıyor.

SATIŞLARI DURDUDULAR

İsminin açıklanmasını istemeyen bazı gübre ve zirai ilaç şirketlerinin yöneticileri, satışların durdurulmasına gerekçe olarak, "Kurdaki yukarı yönlü sert yükselişler ham madde fiyatlarımızı da yukarı çekiyor. Artık fiyat belirleyemiyoruz. Sattığımız ürünün yerine mal koymakta zorlanıyoruz. Ham maddeye erişim sıkıntıları yaşıyoruz. O yüzden geçici süre satışları durdurmak zorunda kalıyoruz" diyor.

MAZOT SATIŞI AKSIYOR

Söylenene göre toptan mazot alımlarında da benzer bir durum söz konusu. Ton bazında mazot alımı yapmak için bayilerle görüşenler, "toptan satışların durduğu" cevabını alıyor.

Editör: Haber Merkezi