Elvan Demir, BAL-GÖÇ'e aday oldu

BAL-GÖÇ’e başkan adayı olduğunu açıklayan Elvan Demir, Balkan göçmenlerinin Bursa’da sesi olacağını belirterek, şeffaf adımlar atacağını ifade etti.

BURSA 8.12.2025 23:06:00 0
Elvan Demir, BAL-GÖÇ

Bursa’da yaşayan Balkan göçmenlerinin bir çatı altında buluşturan BAL-GÖÇ’te seçim heyecanı yaşanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Elvan Demir, başkan adayı olduğunu duyurdu.

Sanatçı kimliğiyle de tanınan Elvan Demir, başkanlığa adaylık sürecinde şeffaf yönetim anlayışı benimseyeceğini vurgulayarak, Bursa’da yaşayan Balkan göçmenlerinin sesi olmayı hedeflediğini söyledi. Demir, özellikle gençlerin beklentilerine cevap verecek projeler geliştireceklerini belirterek, camianın güçlü ve dinamik bir yapıya kavuşması için çalışacaklarını kaydetti.

Elvan Demir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Değerli üyeler, kıymetli hemşerilerim,

Yaklaşık 15 yıldır çatısı altında görev yapmaktan onur duyduğum BAL-GÖÇ’te, edindiğim tecrübe ve birikimi artık daha ileri bir sorumlulukla taçlandırmak üzere genel kurulda başkanlığa aday olduğumu saygıyla duyuruyorum.

1971 Bursa doğumluyum. Anne tarafından Bulgaristan, baba tarafından Makedonya göçmeni bir ailenin kızıyım. Bu kökler, Balkan coğrafyasına olan bağlılığımı ve sorumluluk duygumu her zaman besleyen en güçlü kaynak oldu. Evli ve iki çocuk annesi olarak, hem aile hayatında hem iş hayatında hem de sivil toplum alanında dengeli, üretken ve sorumluluk sahibi olmaya özen gösterdim.

Emekli bir iş insanı ve sanatçı kimliğimle, yıllar boyunca Balkanlar’da ve ülkemizde çok sayıda kültürel, sosyal ve dayanışma temelli faaliyetin içinde yer aldım. Bu süreçte yalnızca projelerle değil, insanlarla birebir temas ederek, camianın içinden gelen biri olmanın önemini hiçbir zaman unutmadım. Sizlerle aynı sofralarda oturdum, aynı sevinçleri paylaştım, aynı dertlere çözüm aradım.

Bugün ise tüm bu birikime, sizlerden aldığım güvene ve desteğe dayanarak;

BAL-GÖÇ’ün kurumsal yapısını daha da güçlendirmek,

Gençlerimizi kültürel kimliklerine daha sıkı bağlamak,

Balkanlardaki soydaşlarımızla ilişkilerimizi derinleştirmek,

Kadınların ve gençlerin dernek yönetiminde daha aktif rol almasını sağlamak,

Şeffaf, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışını yerleştirmek amacıyla “camianın güçlü sesi olmak” için yola çıkıyorum.

Bugüne kadar yaptığım çalışmaların, sizlerle kurduğum samimi bağın ve BAL-GÖÇ’e duyduğum aidiyetin, bu yolda en büyük referansım olduğuna inanıyorum. Desteğinizle; geçmişine sahip çıkan, bugününü güçlendiren ve yarınını daha özgüvenli kuran bir BAL-GÖÇ için var gücümle çalışmaya hazırım.

Genel kurulda vereceğiniz her oy, yalnızca bir başkan adayını değil; birlik, dayanışma ve ortak gelecek idealini de güçlendirecektir” şeklinde ifadeler kullandı.

BAL-GÖÇ’te ilk seçim 21 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek. Çoğunluk sağlanmaması durumunda 28 Aralık Pazar günü yeni başkan belirlenecek.

Yorumlar (0)

Mustafa Bozbey, Ankara'ya çıkarma yaptı

Bursa'da su faturaları mecliste tartışıldı

Cezaevinden kaçmıştı! Şehir eşkıyası tutuklandı

Bursaspor moral depoluyor! Parola 3 puan

Bursa'daki dev fabrikada grev kararı

Junioshow fuarı Bursa’da kapılarını açtı

Öğrenciler BURULAŞ’ı gezdi

'Azimli ve kararlı çalışarak zorluklar aşılır'

Belediye otobüsü otoparka daldı! Can pazarı

Bitmek bilmiyor! İstanbul uyuşturucu merkezi olmuş!

Galatasaraylı yöneticiye bahis kumarından hapis cezası

İş insanından zorla dairelerini almışlar! Tefecilere operasyon

Üniversitede otopark kavgası! Tekme ve yumruklarla saldırdılar

Balkon çöktü, otomobiller hasar gördü!

Saadet Partisi İl Başkanı Gürsel: Ayrılıklar bizi Siyonizm karşısında güçsüzleştiriyor

BUİKAD Başkanı Şençayır: Kadın istihdamına katkı sağlıyoruz

Ünlü ilaç firmasının oğlu uyuşturucudan gözaltına alındı

Birçok şehirde torbacılara operasyon yapıldı

Osmangazi'deki bilim şenliği çocukların ufkunu açıyor

Bursa çarşılarında mazgallar temizlendi

Bursa'da feci kaza! Ağaca çarptı, 2 kadın can verdi

Devletin hastanelerindeki bu skandallara ne demeli?

Suriye'deki gelişmelere yönelik sert açıklama

Fatih Tekke'ye büyük zam!

Kapıkule Sınır Kapısı'nda uyuşturucu operasyonu

Cezaevinden kaçtı, linç edilmekten polis kurtardı

Yuh artık! Çocukların yaptığı kardan adamı kucaklayıp götürdü

Cezaevinden firar edip dehşet saçan şahıs yakalandı!

Bursaspor'un yeni transferi ameliyat oldu

Osmangazi ilçesinde kar seferberliği

Yükleniyor