Asgari ücretle ilgili işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında görüşmeler hızlanırken geçtiğimiz hafta Temmuz ayında zam sinyali veren Bakan Bilgin'in yeni haftada yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında açıklamalar yapacağı belirtiliyor. Hatırlanacağı gibi TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 10 gün önce AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir görüşme gerçekleştirmişti. Buluşma, emekçileri heyecanlandırmış, beklentileri zirveye taşımıştı.

BAYRAM ÖNCESİ ASGARİ ÜCRET MÜJDESİ

Elektrik, doğalgaz faturaları başta olmak üzere, gıda ürünlerinde yüzde 200 varan artışlar, işçiyi de emekliyi de yoksullaştırdı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işverenleri temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, dün gerçekleştirdiği temaslar kapsamında ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti. Görüşmede, asgari ücretle ilgili, görüş, tutum ve hassasiyetler bir kere daha ifade edildi. Şimdi bütün gözler Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Bakanlar Kurulu toplantısından çıkacak asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili kara odaklandı.

BEKLENTİ YÜZDE 50 CİVARLARINDA ARTIŞ

Bilindiği gibi asgari ücret Aralık’ta yapılan artışla net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. En düşük emekli maaşı ise 2 bin 500 TL olmuş, enflasyonla birlikte iğneden ipliğe gelen zamlar, emekli ve işçilerin maaşlarına sevincini kuraklarında bırakmıştı. AK Parti’nin Erdoğan’a yakın olan vekillerinden edinilen bilgilere göre, asgari ücrete yapılacak olan artış yüzde 50’yi, emekli maaşlarına yapılacak zammın ise Kurban Bayramı öncesi haneler de bayram havası estireceği yönünde olacağı belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi