Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir’de '2021 Unesco Ahi Evran Anma Yılı-Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması' programında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şunları söyledi:

Dünyanın hiçbir yerinde esnaf ve sanatkar, bizimki gibi ilim, ahlak ve sanatı birleştiren köklü bir geleneğe, tarihi bir role sahip değildir. Zamana yenik düşmeyen, rengi dolmayan, değerinden hiçbir şey kaybetmeyen Ahilik, bugünün ihtiyaçlarına da derman olacak düsturuyla en kıymetli hazinelerimizdendir.

Ekonominin, ticaretin, sosyal hayatın maddi boyutuyla yaşamanın ötesine geçen Ahiliğin düsturlarını her çağda ve şartta geçerli kılan, insanı merkeze almasıdır. İbni Sina'yı anmadan bugünkü tıbbı kavrayamayız, Farabi'yi, Biruni'yi tanımadan matematik konuşamayız. Yusuf Has Hacip'i, İbni Haldun'u öğrenmeden siyaset bilimini, sosyolojiyi anlayamayız. Millet olma bilincini geçmişimizi bilerek canlı tutacağız.

Ahi olmak için önce çalışmak, sonra meslek sahibi olmak gerekir.

Esnaf bulunduğu muhitin yol göstericisidir. Bugünkü büyük sanayicilerin hepsinin hikayesi, bir atölyeden başlar. Bu millet ne badireler atlattı, ne imtihanlardan geçti. Sadece son 8 yılda yaşadıklarımız bile başlı başına bir ibret vesikasıdır. Bizi çimento gibi birbirimize kenetleyen kardeşliğimiz sayesinde hepsinin üstesinden geldik. Sıkıntılarımız, sorunlarımız, dertlerimiz yok mu? Elbette var. Ama hiçbiri el ele, gönül gönüle vererek çok çalıştığımızda üstesinden gelemeyeceğimiz hususlar değildir. Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıyı biliyoruz. En kısa sürede enflasyonu da kontrol altına alarak raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz.

Editör: Haber Merkezi