Bir anda suç örgütü lideri ilan edilen Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili videoları yayınlamaya başladığı günden buyana, bakan zor günler geçiriyor. Türkiye’nin pandemiyle tanıştığı gün ilan edilen sokağa çıkma yasağındaki kaosun ardından görevinden istifa eden ama istifası Erdoğan tarafından kabul edilmeyen Soylu, şimdilerde yalnızlaştırılan adam pozisyonunda. Global internet sitesi yazarı gazeteci Bilal Kayaaltı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soylu’yu programlara davet etmeyerek, istifa etmesini beklediğini yazdı.

Erdoğan’ın Beştepe’de yapılan 109. Dönem Kaymakam Adaylarını Kabul Töreni'ne İçişleri Bakanı Soylu'yu davet etmemesinin de çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

İşte Bilal Kayaaltı’nın ‘Erdoğan Soylu’yla fotoğraf vermek istemiyor’ başlıklı o yazısı:

“Sedat Peker, yayınladığı videolarla ortalığı kasıp kavurdu, ezberleri bozdu, bazılarının uykularını kaçırdı, bazılarına ise günde 5 defa abdest tazeletti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili iddiaların, yenilir yutulur cinsten olmadığını gördük.

Dolayısıyla bazı şeylerin farkına varan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soylu’yla aynı karede yer almamak için gayret gösteriyor. İçişleri Bakanı’nın görevinden ayrılması için farklı taktikler izliyor dersek abartmış olmayız.

Örneğin Erdoğan, 109. Dönem Kaymakam Adaylarını Kabul Töreni'ne İçişleri Bakanı Soylu'yu davet etmediği, bir gün sonra ortaya çıkmıştı. Beştepe’de, Soylu’yu birebir ilgilendiren bu törene çağrılmaması, yalnızlaştırma operasyonu değildir de nedir? “

Yazının devamını aşağıdaki lingi tıklayarak okuyabilirsiniz:

http://www.globalbursa.com/yazar/bilal-kayaalti/erdogan-soyluyla-fotograf-vermek-istemiyor-43608

Editör: Haber Merkezi