Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan "Erdoğan'ın İsrail versiyonu" diye bahsetmesi vardı.

"İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN YANINDAYIZ"

Erdoğan, Soylu'ya destek verdiğini şu sözlerle dile getirdi: "Ülkede mikserler var. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminde duyulan bir rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle de mücadelesinde İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız, yanında olacağız. Hedefin İçişleri Bakanımız değil, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara bakmak yeterlidir."

"RİZELİLER GELİN HANIMA DERSİNİ VERDİ"

Grup toplantısında Akşener'e de yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi: "Gelin hanım beni Netanyahu'nun yanına koyuyor ve onun ardından da memleketim Rize'ye gidiyor. Ve gelin hanıma memleketim Rize'de gayet güzel bir ders veriliyor. Nerede, nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. Burası Rize. Sen Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip, onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir.

"GEREKENİ YAPTILAR"

İkizdere yetmedi bir de Çayeli'ne gitti. Orada da gerekeni yaptılar. Ondan sonra Trabzon'a gitmeye kalktın. Trabzon'da da hiç meydana çıkmadan hemen uçağa geçip Ankara'ya döndün. Bu daha bir. Daha neler olacak neler, daha dur bakalım. Bunlar iyi günler. Her şeyden önce bu ülkede ahdi vefa denilen bir şey vardır. Eğer ahdi vefa olmazsa bu millet affetmez. Biz hep bu ülkede saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk."

Adaletin temelinde de dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak vardır. Yargının dışa bağımlılığı nedir? Darbe girişimlerinin aparatı olan bir yargı dışa bağımlıdır. Biz işte buna son verdik. Adalet mülkün temeli, bağımsız yargı da adaletin temelidir. Geçmişte belli bir ideolojiye hizmet eden hakim ve savcılar kurularını hatırlayın. Önce vesayet güçlerinin ardından FETÖ'nün yargıyı araçsallaştırdığı dönemlerin acı tecrübelerini ağır bedeller ödeyerek yaşadık. En son dün parlamentomuzda gayet güzel bir seçim gerçekleştirildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu, parlamentomuzu oluşturan milletvekillerimizin iradesiyle tecelli etmiş oldu. HSYK adaylarının belirlenmesinde uzlaşmayı öne çıkaran siyasi partilere ve milletvekillerine teşekkür ediyorum.

Bu uzlaşma tablosu yeni anayasa çalışmaları için de memnuniyet vericidir. Milli iradeyi siyasi tarihimize mühürleyecek yeni bir anayasa yapılacağına inanıyorum.

ERDOĞAN AÇIKLADI: 4. YARGI PAKETİ YOLDA

Reform çalışmalarımızda ilk sıraları adaletin tecellisini sağlayacak çalışmalara ayırarak milletin sesine kulak verdik. 3 yargı paketini kanunlaştıran meclisimiz çok önemli yeniliklerin hayata geçmesini sağlamıştır.

Geçtiğimiz yıl kanunlaşan 3. yargı paketinde hukuk davalarında yargılamanın daha etkin yürütülebilmesine ilişkin reformlar yapmıştık. Elektronik duruşma uygulaması salgın sürecinde büyük kolaylık sağlamıştır. Milletimize taahhüt ettiğimiz gibi daha fazla özgürlük için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Resmi Gazete'de yayımlanan İnsan hakları Eylem Planı da bu sürecin parçasıdır. 4. yargı paketi de meclisimize sunulacaktır. Bu paketle ceza yargılamasında güvenceleri artıran önemli yenilikler getirmektedir. Hemen ardından 5. yargı paketi için kolları sıvıyoruz.

İktidara geldiğimizde verdiğimiz sözün 4. başlığı olan emniyet konusunda da tarihi başarıya imza attık. Terör örgütünün siyasi ayağındaki uzantılarını da yakın takip altında tutarak örgütün hareket alanını tamamen ortadan kaldırıyoruz. FETÖ'yü devlet ve toplum hayatımızdan kazıyıp atmak için yoğun çaba harcadık.

Bugün Türkiye birliğine, beraberliğine sıkı sıkıya sahip çıkıyorsa işte bu sistem sayesinde.

Sözde babaların racon kestiği Türkiye'yi hukuktan başka sistemin geçerli olmadığı seviyeye getirdik. Özellikle uyuşturucu suçlarıyla mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Sadece son 3 buçuk yılda 530 binin üzerinde operasyon yapılarak 750 bine yakın şüpheli gözaltına alınmış ve 85 bini tutuklanmıştır.

ERDOĞAN'DAN AKŞENER'E SERT SÖZLER

Gelin hanım beni Netanyahu'nun yanına koyuyor ve onun ardından da memleketim Rize'ye gidiyor. Ve gelin hanıma memleketim Rize'de gayet güzel bir ders veriliyor. Nerede, nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. Burası Rize. Sen Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip, onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir. İkizdere yetmedi bir de Çayeli'ne gitti. Orada da gerekeni yaptılar. Ondan sonra Trabzon'a gitmeye kalktın. Trabzon'da da hiç meydana çıkmadan hemen uçağa geçip Ankara'ya döndün. Bu daha bir. Daha neler olacak neler, daha dur bakalım. Bunlar iyi günler. Her şeyden önce bu ülkede ahdi vefa denilen bir şey vardır. Eğer ahdi vefa olmazsa bu millet affetmez. Biz hep bu ülkede saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk.

SOYLU'YA DESTEK

Ülkede mikserler var. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminde duyulan bir rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle de mücadelesinde İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız, yanında olacağız. Hedefin İçişleri Bakanımız değil, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara bakmak yeterlidir.

Binali Yıldırım'ın da oğlu üzerinden hedef alınması asıl niyeti gösteriyor. Ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmedik, bu tezgahı da bozacağız.

Editör: Haber Merkezi