Ersan, yazısında tepkilerin sonucunda mesajını silen Gökçen’in nasıl bir zehirlenme içinde olduğuna dikkat çekti.

AK Parti’ye gönül verenlerin ülkede yaşanan olumsuzluklara gözlerini kapadıklarına söyledi.

İşte İsmail Ersan’ın o yazısı:

Kıymetli okurlar yazıma başlamadan önce vicdan kelimesinin anlamına dikkati çekmek istiyorum. Vicdan : Kişiyi kendi davranışlarıyla ilgili olarak bir yargıda bulunmaya yönelten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerinde dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan, kişiye doğruyu ve iyiyi yapma yükümünü de yükleyen içsel güç.

Maalesef geçtiğimiz gün açıklamalarıyla vicdansızlığını ortaya çıkartarak vicdanları sızlatan bir hadise yaşadık.

Nedir bu olay Hatay Valiliği önünde, “ Çocuklarım aç iş istiyorum anlamıyor musunuz?” diyen Adem Yarıcı kendini yaktı. Yanan adam müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bunu yapan çaresiz adama şov yapmakla itham eden Ağrı Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Selma Gökçen, vicdansızlık yaparak temiz vicdanları yaralamıştır. Daha iyi anlaşılsın diye kusura bakmayın insan bile demek içimden gelmiyor bu organizma ne yapmış onu bir hatırlatayım.

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından Hatay'da gerçekleşen yoksulluk intiharına ilişkin Gerçek Gündem'in "Acı tablo: İşsiz vatandaş 'Çocuklarım aç' dedi, Valilik önünde kendini yaktı!" haberini paylaştı.

***

AKP'li Meclis Üyesi Selma Gökçen de Yarkadaş'ın paylaşımının altına "Kimse açlıktan kendini yakmaz. Öyle olsaydı Nijerya, Çad, Zambiya, Haiti, Madagaskar, Yemen ve Sierra Leone gibi ülkelerde insan kalmazdı. Böyle ucuz siyasi manevraları millet yemez" yorumunda bulundu.

Bu AKP'li Gökçen'in mesajı kısa sürede büyük tepki çekti ve bu tepki mesaj sonrası AKP'li Gökçen mesajını sildi. Biliyorum bu satırları okuduğunuzda sinirleniyorsunuz ve haklısınız. Çünkü bu partinin bazı mensupları yaptıklarıyla çığırından çıktılar.

Bir insan kendini şov olsun diye göz göre göre ölüme atmaz kendini yakmaz. Acaba bu kendini yakan beyefendinin ne sıkıntısı iç acısı vardı?

***

Kuş sütünün sofralarından eksik olmadığı kene tipli siyasetçiler anlamaz. Bu adam evine ekmek götüremediği için çocuklarına babalık yapamadığı için canına kıydı. Nasıl bu hale geldiniz nasıl bir vicdanınız var vicdanın yoksa insanlığında yoktur demek.

Meydanlarda mangalda köz bırakmıyor insanların dini duygularıyla oynayanlar siz demiyor muydunuz hazreti Ömer adaleti diye siz onun bu güzel cümlesini zikretmiyor muydunuz, “Kenar-ı Diclede bir kurt kapsa koyunu, Gelir de adl-i ilâhi Ömer'den sorar onu!" Nerde kaldı insanlığınız Müslümanlığınız.

Ben insanım diye geçinen her şey bir yana ana yüreğinde mi yok senin bu ne zalimliktir. Ucuz siyasi manevra diyerek ölen kişiyi siyasete alet etme.

***

Bu kişi siyaset yapsaydı yatları ve katları olurdu. Ama şerefiyle yaşadığı için şerefiyle de minnet etmeden canını verdi. Ülkenin tüm kaynaklarını sömürenlere bir çift sözüm, insanlarla alay etmeyin kene gibi yapışıp milletin tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyerek sülükler farkınız kalmadı düşün milletin takasından.

Yazının devamı için tıklayın: http://www.bavulhaber.com/neden-bu-kadar-vicdansiz-oldunuz-makale,157.html

Editör: Haber Merkezi