Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan "müjde" diyerek, gıda ürünlerinde KDV indiriminin uygulanacağını duyurdu. Erdoğan, "KDV sistemini sadeleştirmek kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz" dedi.

"KÜRESEL DALGALANMALAR ÜLKEMİZİ DE ETKİLİYOR"

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar ise şöyle:

"Mal ve hizmetlerine uygulanacak katma değer vergisi oranlarının tespitine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair kararın yürürlüğe konulmasına 3065 sayılı katma değer vergisi kanunun 28. Maddesi gereğince karar verilmiştir. Ben de şu anda imzamı atıyorum.

Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olacağını inandığımız toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Küresel ekonomi, enerji ve gıda başta olmak üzere emtia fiyatlarında aşırı yükselişin sancılarını yüksek enflasyon olarak yaşamaktadır. Bu dalgalanmalar ülkemizi de etkilemektedir. Bir de buna Gezi olaylarından 15 Temmuz'a, oradan 2018'deki kur saldırısına kadar uzanan ağırlık kısmı dış kaynaklı Türk ekonomisine yönelik etkileri de eklememiz gerekiyor.

GIDA ÜRÜNLERİNE KDV İNDİRİMİ

KDV sistemini sadeleştirmek kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz. Gıda ürünlerinde devlet adına yüzde 7'lik indirim yapmış oluyoruz.

Ülkemiz ekonomisini yatırım, istihdam, üretim ihracat ve cari fazlayla büyütme yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. KDV'si yüzde 1'e inen ürünler, enflasyon sepetinde ciddi bir ağırlığa sahiptir.

Tüm bu ürünlerde yapılan vergi indirimi enflasyonla mücadelede önemli bir kazanım haline gelmektedir. Gıda ürünlerindeki KDV'yi yüzde 1'e indiren düzenlemeyi yarınki Resmi Gazete'de yayımlıyoruz. Şimdiden ülkemize, milletimize, sektörlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

“VATANDAŞI ENFALSYONA EZDİRMEMEK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ"

Milletimizi enflasyona ezdirmemek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

Enflasyonla mücadele kapsamında KDV'yi yüzde 1'e indirmemiz bu bizim yürütme olarak attığımız bir adımdır. Gıda sektöründe de aynı oranda bir fedakarlık talep ediyoruz. Gıda ürünlerinde pazartesinden itibaren yüzde 7 KDV, yüzde 7 sektör indirimi olarak milletimiz adına bekliyoruz.

Diğer tüm sektörlerden de pazartesi gününden itibaren doğrudan vatandaşlarımıza yansıtacakları bir yaklaşım görmek istiyoruz.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına sokma hedefimizin bedeli de bu fedakarlıktır. Devletin yaptığı fedakarlığı ve üstlendiği yükü paylaşmak milli bir görevdir."

Editör: Haber Merkezi