Hablemitoğlu cinayetinde tutuklu sanık kalmadı

Necip Hablemitoğlu'nun,18 Aralık 2002 tarihinde Ankara'daki evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü davada,10 sanığın yargılanmasına devam edilirken, tek tutuklu sanık Nuri Gökhan Bozkır tahliye edildi.

Gündem 30.01.2026 16:13:00 0
Hablemitoğlu cinayetinde tutuklu sanık kalmadı

Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin  Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davanın tek tutuklu sanığı Nuri Gökhan Bozkır ile başka bir dosyadan hükümlü bulunan Enver Altaylı, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklardan Mehmet Narin'in vareste tutulduğu duruşmada, tutuksuz sanıklar Levent Göktaş, Fikret Emek, Aydın Köstem ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, mevcut soruşturmanın sonucunun beklenmesini, sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin devamını, dosyada eksiklikler bulunması nedeniyle esas hakkındaki mütalaanın hazırlanmasının soruşturma sonucuna bırakılmasını talep etti. Savcının mütalaasının ardından sanıklar ve avukatlarına söz verildi.

İLGİNÇ SAVUNMA 

"Eski savcı Zafer Ergün hakkında FETÖ'cü olduğuna dair elimde bulunan tüm belge ve bilgileri HSK'ya gönderdim"

Davanın tek tutuklu sanığı Nuri Gökhan Bozkır, yaptığı savunmada, "Tutuklu tek sanık ve tek mağdur benim. Eski savcı Zafer Ergün hakkında FETÖ'cü olduğuna dair elimde bulunan tüm belge ve bilgileri HSK'ya gönderdim. Suç duyurusunda bulundum. Umarım Almanya'ya kaçmadan bir sonuç alınır. Keşif ve takip ile suçlanıyorum. Ancak tanık beyanları, bilirkişi raporları ve HTS kayıtları olayla alakam olmadığını ortaya koyuyor. Buna rağmen bir hukuk garabeti yaşanıyor ve ben tutuklu bulunuyorum" dedi.

Olay günü kışlayı hiç terk etmediğini tanıkların da ifade ettiğini belirten Bozkır, HTS kayıtlarının da bunu doğruladığını savundu.

Bozkır savunmasının devamında, "Asıl keşfi eski savcı yapmış. Hazırladığı mütalaa ve iddianamede bal köpüğü renginde bir araçtan söz ediliyor. Aracın plakası TKS 08 olarak belirtiliyor ancak araç sahibine ulaşılamıyor. Buna rağmen 17 ve 18 Aralık tarihlerinde elçilik çalışanları bu aracı gördüklerini söylüyor. Araçtaki kişinin esmer, uzun boylu, zayıf ve kısa kesim siyah saçlı olduğu ifade ediliyor. Bu kişi, Hablemitoğlu'nu takip eden şahısla birebir örtüşüyor. Kötü bilgisayar imkânlarıyla bunu ben tespit ettim, savcılık makamı edemedi. Gerçek failler plakaları değiştirmiş. Ne kadar profesyonel oldukları ortada. Eski savcı bunu görmedi, üzerini kapatmak istedi" diye konuştu.

18 MAYIS'A ERTELENDİ 

Tutukluluk halinin artık işkenceye dönüştüğünü savunan Bozkır, yaklaşık 5 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

Gazi olduğunu ifade eden sanıklardan Fikret Emek ise vücudunda bulunan kurşun yaraları nedeniyle tedavisinin başka şehirlerde yapılması gerektiğini belirterek, adli kontrol tedbirlerinin hafifletilmesini mahkemeden talep etti.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Bozkır'ın tahliyesine karar vererek, 18 Mayıs'a erteledi.

Yorumlar (0)

Beşiktaş'tan sürpriz transfer! İmzayı attı

Babasının akıbetine uğradı! Kaddafi'nin oğlu katledildi

Bursa'da feci kaza!

Torunu maaşına el koydu, çamaşır suyu içirip öldürmek istedi!

Yol kestiler, okul çıkışı dövdüler, gasp ettiler! Türkiye çürüyor

Mustafa Bozbey: Acılar hala taze

Bursa'nın kalbinde heyecan veren proje başlıyor

Öcalan'la gündemi değiştiriyorlar! Biz geçinemiyoruz

Bursa'nın o ilçesi Teksas'a döndü! Etrafa ateş etti!

Bahçeli'den bir kez daha Öcalan çıkışı

Tokat attılar, tehdit ettiler ve çektiler!

Bursa Büyükşehir'den üreticiye büyük destek

Fenomen Mükremin gözaltına alındı

Kartlardan mükerrer çekim yapıldı! BURULAŞ'tan açıklama geldi

Zehirlenen işçiler taksilerle hastaneye götürüldü

Bir kamyon kaçak sigara ele geçirildi

Bursa'da çiftçilere mazot desteği

İş yerini bastılar! Bıçaklayıp kaçtılar

Kural tanımaz sürücülere ceza yağdı

Zamlar, fiyat artışları vatandaşın belini büküyor

Osmangazi'de gençler hünerlerini sergiledi

Özverili güvenlik görevlisine Mustafa Bozbey'den teşekkür

TÜİK Ocak enflasyonunu açıkladı! Maaşlar mum gibi eriyor

Bursa ovasında arazi talanına müdahale edildi

Başkanı Aydın, vatandaşlarla kandil coşkusu yaşadı

Alev Alatlı'yı unutmadı! Mekanı cennet olsun

Geleceği dokuyan Merinos fabrikasının sergisi görücüye çıktı

Bursa spora doyacak

Damadının katlettiği kayınpeder toprağa verildi

Merinos kültürü Bursa'da yaşatılıyor

Yükleniyor