Emekli, asgari ücretle çalışanlar başta olmak üzere toplumun tamamına yakını iğneden ipliğe yapılan zamlardan dolayı zor günler geçiriyor. Ayın sonunu getiremeyen vatandaşlar, gıda ürünlerindeki artışlardan dolayı iktidara tepki gösteriyordu. Hükümet bir dizi tedbir aldı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KDV’nin yüzde 1’e düşüldüğünü açıkladı. Gıdadaki KDV indirimleri; bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, bebek maması, makarna, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak. Özel Tüketim Vergisi'ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünlerde indirim olmayacak

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

HANGİ ÜRÜNLERİ KAPSIYOR?

Söz konusu düzenlemeyle Özel Tüketim Vergisi'ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünler hariç olmak üzere KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak.

Ayrıca, yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makama, şehriye, tahıl gevreği, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri, baharatlar, bebek mamaları da KDV oranı yüzde 1'e düşürülen ürünler arasında yer alıyor.

KDV indiriminin gıda fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi