Karaman AK Parti’nin ‘hayal edilemeyen hedefleri’ gerçekleştirdiğini ve ‘bu yolda azimle ve başarı ile’ ilerlediğini, ancak bu değişikliklerin ‘hem içeride ve hem de dışarıdakilerin tahammül edebildikleri’ değişiklikler olduğunu savunarak, ‘ayaklarının bastığı zemini görmeden, dünya ve Türkiye’nin içinde bulunduğu reel durumu hesaba katmadan’ dile getirilen bekletilerin gerçekçi olmadığını yazdı.

‘ALLAH BAŞARILI KILSIN’

AK Parti döneminde ‘manevî, ahlâkî, ictimâî ve eğitim alanlar’ da ise ‘önemli dertler, eksiklikler, bozukluklar’ olduğunu savunan Hayrettin Karaman ”Bugün bazı üyelerde çatlaklıklar vücuda gelmiş olsa bile Cumhurbaşkanımız, dünyanın en doğusundan en batısına kanatlarını açarak başka birçok İslâm ülkesi ile ilişkiler kurmaya gayret ediyor. Allah başarılı kılsın!’ ifadelerini kullandı.

‘ERBAKAN DA FAİZİ SIFIRLAYAMADI’

Erdoğan’ın faiz hassasiyetine değinen Karaman, ‘Ziyaülhak da Erbakan da Erdoğan da faizi sıfırlayamadılar ama gayret ettiler; Cumhurbaşkanımız da yüksek faizden rahatsız, ilk aşamada ekonominin dengelerini bozmadan faizle enflasyonu başa baş getirmeye muvaffak olarak reel faizi sıfırlarsa bu da önemli bir başarı olacaktır” dedi.

Hayrettin Karaman’ın yazısı için tıklayınız:https://www.yenisafak.com/yazarlar/hayrettinkaraman/iktidardan-neyi-beklemeliyiz-2056788

Editör: Haber Merkezi