Açıklanan asgari ücretin emekçileri hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Ekrem Alfatlı, işveren ve işçi üzerindeki vergi yükünün ortadan kaldırılmasını istedi. Hibe desteğiyle ilgili olarak ta, esnafın tamamını ilgilendirmeyen desteklerin, ticaret erbabını hayal kırıklığına uğrattığına dikkat çekti.

‘VERGİLERİ KALDIRIN’

Ekrem Alfatlı, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “İnsanca yaşanabilecek ücretin bu olmadığını biliyoruz, Hem işgören hem de işverenin mutlu olabileceği tablo da bu değil. 3,577,50 TL brüt, AGİ dahil çalışanın eline geçen 2,825,90 TL ve bu tutarın işverene maliyeti ise 4,203,56 TL bu şekli ile açıklanan asgari ücret hem çalışanı hem de işvereni memnun etmemektedir. Asgari ücretin üzerindeki tüm yükler tamamen kaldırılmalı, ücret daha yaşanabilir hale getirilmelidir” diye ifadeler kullandı.

‘BASIN SEKTÖRÜ ZOR DURUMDA’

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı; Pandemi döneminde iş yükü artan ve gelirleri neredeyse yok denecek kadar azaldığını, Bazı sektörlerin bu destekten mahrum kaldığını bu sektörlerin başında basın ve medyanın geldiğini ifade etti. Pandemi sürecinde tarafsız ve doğru bilgi kaynağı, kamuoyuna en sağlıklı bilgiyi ulaştıran, kamuoyunun gören gözü, duyan kulağı olan basın çalışanlarının da desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlatan Alfatlı, “Pandemi nedeniyle esnafın işyerlerini kapatması ve ekonomik darboğaz nedeniyle tek gelir kaynağı reklam olan basın sektörünün zorlu bir süreç yaşadığını söyledi. Bundan dolayıdır ki, bu insanlar da ülke ekonomisi için diğer sektörler kadar önemlidirler ve üstelik ‘

‘BİRÇOK SEKTÖRÜN FAALİYETLERİ DURDU’

Alfatlı son olarak, “Pandemi döneminde tüm sağlık çalışanları ve emniyet güçlerinin üzerindeki iş yoğunluğu muazzam derecede arttı. Ne var ki gelirleri de bir o kadar azaldı. Çünkü Pandemi önlemleri kapsamında birçok sektörün faaliyetleri durdurulmuş, birçok meslek grubu iş yapamaz hale gelmiştir. Bu durum ülke ekonomisini etkilediği kadar tek gelir kaynağı reklam ve ilan olan medya ve basın sektörünü de ciddi derecede etkilemiştir” hatırlatmasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi