Ümraniye Belediyesi İBB'nin Halk Ekmek Büfesi'ni engelledi. İBB zabıtaları ile Ümraniye Belediyesi arasında gerilim yaşandı. Vatandaşlar, Ümraniye Belediyesi zabıtalarının büfenin konacağı yere kamyon çekmesine tepki gösterdi.

Yaşananlara isyan eden İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, AK Parti’nin halkın ekmeği ile oynadığını söyledi.

“TEHDİT EDİLİYORUM"

KRT TV’ye açıklamada bulunan Nama, çocukları üzerinden tehdit edildiğini açıkladı. Ne olursa olsun geri adım atmayacaklarını ve halka ucuz ekmek satacaklarını belirten Nama, “Ekmek davası kutsal davadır” dedi.

İYİ PARTİLİ ÖZKAN, VATANDAŞIN İSYANINI PAYLAŞTI

Üsküdar'da da benzer bir olayın yaşanması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, bir vatandaşın tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı.

Özkan, paylaşımında, "Halkla inatlaşmanın sonucu sandıkta görülür! Üsküdar Belediyesi’nin İBB’nin yeni Halk Ekmek büfesi kurmasını engellemesine vatandaşlar tepki gösteriyor" derken vatandaş da şu sözlerle tepki gösterdi:

"YETER ARTIK, ÇEKİN ELİNİZİ YAKAMIZDAN”

"Biz de sıcak ekmek yemek istiyoruz. O zaman halk ekmek gibi 1 TL yapın ekmek fiyatlarını, bu halk ekmek büfelerine gerek kalmasın. Herkes gitsin büfeden alsın. Yeter artık, insanları canından bezdirdiniz. İnsanları canından ettiniz, evinden ettiniz, yurdundan ettiniz. Ben Kirazlıtepe sakiniyim, Kirazlıtepe'de evlerimizden ettiniz.

Bizi darmadağın ettiniz, yuvalarımızı dağıttınız, yeter artık. Çekin elinizi yakamızdan. Bir ekmek büfesidir, bırakın insanlar ekmeğini yesin, ucuz ekmek alsın. Kuyruklarda bekliyoruz saatlerce, siz de gidip o kuyruğa bir girsenize. Yöneticiler, engel olmak isteyenler bir de siz girin şu kuyruklara. Artık bıktık. Canımızdan bezdik. Konuşuyorum, çünkü ben mağdurum. Çünkü benim evimi yıktılar, evimi darmadağın ettiler. Şimdi de ekmeğimi alıyorlar elimden."

"EKMEĞİN SİYASETİ OLMAZ"

İBB Sözcüsü Murat Ongun; Üsküdar ve Ümraniye'nin kaldırılan Halk Ekmek büfeleriyle ilgili yaptığı paylaşımda "Ekmeğin siyaseti olmaz" dedi.

Murat Ongun paylaşımında şunları söyledi:

"Ekmeğin siyaseti olmaz.

Bugüne kadar İstanbul genelindeki 533 Halk Ekmek büfesinin 100'e yakını CHP'li belediyelere yerleştirilmişti ve hiçbir sorun yaşanmamıştı.

Şimdi İBB Meclisi'nden oy birliğiyle geçen büfelerin Ümraniye ve Üsküdar'da engellenmesini anlamak mümkün değil."

Editör: Haber Merkezi