Bursa’nın dağ ilçelerinde hayvancılık yapanların sayısının hızla azalmasının en büyük sebebinin maliyet artışları olduğunu sürekli vurgulayan İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, seçim bölgesinde çiftlik ziyareti yaptıktan sonra gazetecilere konuştu.

‘YEM FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI’

Tüm sektörler gibi hayvancılık sektörünün de zor günler geçirdiğini belirten Tatlıoğlu "Son bir yılda yem fiyatları yüzde 100 artmış durumda. 65 liradan 145 liraya yükseldi. Hayvancılık bitme noktasına geldi. Verilen krediler, besicileri daha zor duruma düşürmenin ötesine gidemiyor. İktidarla birlikte tarım politikaları da acilen değişmeli" dedi.

‘TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ İTİRAF ETTİ’

Çiftçiye göre, gübre ve yem fiyatlarındaki artışın açıklananın iki katı olduğunu belirten Tatlıoğlu, şunları kaydetti:

"TÜİK'in bugün açıkladığı verilere göre, son bir yılda gübre fiyatı yüzde 41,78 arttı. Gerçekte artış yüzde 100 civarında. Geçtiğimiz hafta bakan Pakdemirli’nin yaptığı açıklamalar, tarımın nasıl biz vizyonla yönetildiğini ortaya koyuyor. Tarım Bakanı, esasen çiftçinin zararına hayvan kestiğini bir anlamda itiraf etmiştir.

‘VATANDAŞ KURBANA HASRET’

Yem fiyatlarındaki bu artış, besicilerimizi çok zor duruma düşürüyor. Fabrika yeminde hammadde bakımından yüzde 50-60 dışa bağımlı olduğumuzu düşündüğümüzde durumun vahameti ortaya çıkıyor. Bu yıl da vatandaşımız kurbana hasret. AKP, tarımın stratejik bir sektör olduğunun farkında değil. 19 yılda yapılan icraat bunun açık göstergesi."

Editör: Haber Merkezi