İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Fatih Sultan Mehmet'in türbesinin önünde ellerini arkasında bağladığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatılmasına tepki gösteren Türkkan, “Bu adam 4 milyon 750 bin oy aldı, siz bunu hazmedemediniz problem orada. Düne kadar diktatör, zalim, darbeci değiniz Sisi ile barıştınız, Ekrem İmamoğlu ile niye barışmıyorsunuz? Barışın arkadaş” dedi.

 Seçilmiş Cumhurbaşkanı  Muhammet Mursi'yi  silhlı darbe ile deviren Abdül Fettah el-Sisi

Türkkan, basın toplantısında şunları söyledi:

İKİZDERE'DEKİ KATLİAM İÇİN İNSANIN VİCDANININ OLMAMASI GEREKİYOR

Sizin içiniz bu kadar çürümüştü de biz nasıl fark etmedik. Gerçekten İkizdere’de yapılan bu katliamı gördükten sonra bir insanın hiç vicdanı olmaması gerekiyor. Gelecek kuşaklara dair hiçbir düşüncesi olmaması gerekiyor. Sadece ve sadece sizler rant sağlayasınız diye, bu hale getirdiniz. Giderek su fakiri olan bir ülkede bir dereyi böylesine kurutmak, vatana ihanettir. Dere kayboldu orada. Beşli çetenin avukatlığına soyunup buraya gelen AK Parti’nin milletvekilleri de vicdanları da bu dere gibi kurumuş olmalı. Bu gidişle İkizdere’nin sonu Kaz Dağları’ndan, Cerattepe’den, Fatsa’dan farklı olmayacak. Siz ne yaparsanız yapın, bu beşli çeteyi doyurmaya asla sizin gücünüz yetmez. Onlar yeşil doğanın değil, yeşil paranın dostu.

İMAMOĞLU İLE BARIŞMAK ZORUNDASINIZ

Siz kafayı mı sıyırdınız? Bir adam ellerini arkaya bağladı diye soruşturma mı açılır ardından. Böyle bir şey olur mu? Sizde artık feraset kaybolmuş. Nezaket zaten yoktu. Rasyonellik tamamen uzaklaşmış. Bu adam 4 milyon 750 bin oy aldı siz bunu hazmedemediniz problem orada. Siz düne kadar diktatör dediğiniz, zalim değiniz, darbeci değiniz, Sisi ile barıştınız, Ekrem İmamoğlu ile niye barışmıyorsunuz? Barışın arkadaş. Bu millet, 4 milyon 750 bin kişi Ekrem İmamoğlu’n a oy verdiyse siz de barışmak zorundasınız, başka da çareniz yok.

(ANKA)

Editör: Haber Merkezi