Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, 'Ahlaki, manevi, siyasi ve ticari' başlıklı yazısında, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı'nın yaptığı bir ihale ve Asiltürk ilişkisine işaret etti.

MRD BİLİŞİM ANİDEN DİSKALİFİYE EDİLDİ

Uğuroğlu, söz konusu ihaleyi yaklaşık 10 yıldır MRD Bilişim Şirketi'nin kazandığını, son ihaleyi de 3,8 milyon dolar vererek aldığını ancak bu kez İçişleri Bakanlığı’nın aniden, MRD Bilişim Şirketi'ni diskalifiye ettiğini yazdı.

“Peki, ihale yenilenmeden hangi şirkete verildi? - Forte Bilişim Şirketi İhalede ikinci olan bu şirketin sahibi kim? - Cemal Asiltürk” diyen Uğuroğlu “Asiltürk soyadı dikkatinizi çekti değil mi? Peki, kim bu Cemal Asiltürk. Bingo… Evet, Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın dönemde görüştüğü Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün yeğeni… Sonuç çok net: Ahlaki, manevi, siyasi ve ticari.” satırlarına yer verdi yazısında.

GÜNDOĞAN'I ADAY GÖSTERECEK

Oğuzhan Asiltürk'ün, Temel Karamollaoğlu'nun yerine Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na göstereceği adaya ilişkin de duyumunu aktaran Uğuroğlu "Aday kim? AKP döneminde TÜBİTAK, Başbakanlık Başmüşavirliği ve TBMM'de müşavirlik görevlerinde bulunan Yeni Şafak'ta yazıları da yayınlanan Erdoğan'a da çok yakın bir isim: Prof. Dr. Mete Gündoğan” iddiasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi