Geçen aylarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşen Oğuzhan Asiltürk, geçtiğimiz gün partiye yönelik peş peşe eleştirilerini sıralamıştı. Asiltürk, kongreye gidilmesini isterken, kendisinin de bir liste hazırlayacağını dile getirmişti. Saadet Partisi ise kamuoyunun kendilerini takdir ettiğini belirterek Asiltürk’e yanıt vermişti.

 Asiltürk’e ilk yanıt, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan geldi.

Karamollaoğlu, Asiltürk’le görüşeceğini, açıklamalarının onu bağladığını belirterek “Parti içi meseleleri kamuoyuyla paylaşmak ülkenin problemlerini çözmekle alakalı bir konu değil, diye düşünüyorum” dedi.

'TEK SÖZ SÖYLEME YETKİSİ OLAN TEMEL BEYDİR'

BBC Türkçe’ye konuşan YİK üyesi ve eski genel başkan Mustafa Kamalak, açıklamaları partiyi bağlayacak tek kişinin genel başkan olduğunu belirtti.

Kamalak şunları söyledi: “Öbür taraftan Oğuzhan beyin açıklamasının hukuki bir değeri olmadığı gibi, kanaatimce teşkilat nezdinde de bir karşılığı yoktur. Oğuzhan beyin Siyasi Partiler Kanunu’na göre partiyi olağanüstü kongreye götürme yetkisi ve gücü de yoktur. Türkiye’de Siyasi Partiler Kanunu’na göre her partinin bir tek genel başkanı olur. Genel başkan da bellidir. Tek söz söyleme yetkisi olan da Temel beydir.”

Editör: Haber Merkezi