İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla iddialarını sürdüren Sedat Peker'in, hakkında iddialarda bulunduğu Eski TAİK Başkanı Ekim Alptekin, daha önce açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalarında Alptekin, hakkındaki iddialarla gündeme bomba gibi düşen Korkmaz Karaca için "Korkmaz Karaca ile Sezgin Baran Korkmaz ticari ilişkide bulundu. Ben Korkmaz Karaca'nın benimle ilgili iftiralarını öğrendiğim zaman ilgili birimleri uyardım" dedi.

Halk TV'de yer alan habere göre; yurt dışına kaçan ve ABD'nin isteğiyle Avusturya'da kara para aklamak suçlamasıyla tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın hiçbir şirketinden maddi çıkarı olmadığını söyleyen Alptekin, Korkmaz'a "Söylendiği gibi önemli bir kapı açtığımı düşünmüyorum" diye konuştu.

'RÜŞVET VERDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Alptekin, açıklamasında "Sezgin Baran Korkmaz'ın siyasetçilere, gazetecilere, emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu üst düzey isimlere rüşvet verdiğini düşünüyorum" ifadesini de kullandı.

Korkmaz'ın sistemi kontrol ediyor olsaydı şuanda Türkiye'de olacağını ileri süren Alptekin "Yalandan bir yargılama geçirirdi ama ABD'de 225 yılla yargılanıyor" diye konuştu.

'SİYASİ REFERANS OLDU'

Sezgin Baran Korkmaz'ın otellerinde kalmadığını ve birlikte tatil yapmadığını söyleyen Alptekin, şu anda da davalık olduğunu belirtti. Korkmaz'ın kendisine siyasi bir referans olduğunu söyleyen Alptekin "TAİK'e üyeliği için bir siyasi referans oldu. Bu isim bir kabine üyesi değil. Bu kişi muhalefetten de olsa iktidardan da olsa ismini vermeyeceğim" dedi.

Alptekin'in konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hükümetle bazı anlaşmalar yapılmış gibi ifadeler duydum. Doğru değil.

Sezgin Baran Korkmaz'ı Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) başkanlığım döneminde tanıdım.

Ben Baran Bey'e söylenildiği gibi önemli bir kapı açtığımı düşünmüyorum.

Mega Varlık Şirketi'nde 6 ay görev yaptım. Bir banka gibi denetlenmiş şirketin Yönetim Kurulu'nda neden görev yapmayayım. Ben o şirketin Sezgin Baran Korkmaz ile bağlantısı olduğunu biliyorum.

Sezgin Baran Korkmaz'ın bana söylediği Kingstoon ile başka ortaklıkları olduğunu, Mega Varlık'la bir ortaklığı olmadığıydı.

Ben huzur hakkı almadım herhangi maddi çıkarım olmadı. Bora Jet gibi sıkıntılı dosyalar önüme gelmedi.

Sezgin Baran Korkmaz'ın otellerinde kalmadım. Birlikte tatil yapmadım. Onla böyle bir ilişkim yoktu. Zaten şuan davalığım.

Sezgin Baran Korkmaz'ın, TAİK'e üyeliği için bir siyasi referans oldu. Bu isim bir kabine üyesi değil. Bu kişi muhalefetten de olsa iktidardan da olsa ismini vermeyeceğim.

Sezgin Baran Korkmaz'ın siyasetçilere, gazetecilere, emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu üst düzey isimlere rüşvet verdiğini düşünüyorum.

Bu adam (Sezgin Baran Korkmaz) sistemi kontrol ediyor olsaydı şuanda Türkiye'de olurdu. Yalandan bir yargılama geçirirdi ama ABD'de 225 yılla yargılanıyor.

Korkmaz Karaca'nın benim hakkımda, 'Halk TV'yi satın alacakmış, Art1'i o finanse edecekmiş' gibi iftiralarını duyduğum için şahsi ilişkilerimle devlet görevlilerine şikayetimi dile getirdim.

Korkmaz Karaca'nın Mega Varlık yöneticisi Çağlar Şendil'le birlikte VIP kapısından geçtiğine şahit oldum. Bunu AKP içinde tanıdığım isimlere şikayet olarak ilettim. Beni, şirketlerime 'çökmeye' çalışan bir şirketin yöneticisi ile Korkmaz Karaca'nın ilişkili olduğunu ilettim."

Editör: Haber Merkezi