Dün açıklamayla kendi gözetiminde bir liste hazırlayıp kongre başkanlığına sunacaklarını ifade eden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “Erbakan hocamızdan sonra, Saadet Partisinde görev yapan kardeşlerimiz, sâdece iktidarı tenkit etmekle yetindiler. Böyle olunca, ahlâki ve mânevî değerleri savunduğu için, Saadet Partisini destekleyenlerin desteği azaldı. Bu destek azaldığından dolayı, bir önceki seçimde Millet Vekili çıkaracak kadar oy aldığımız illerde, seçim işbirliği dolayısıyla baraj uygulanmadığı halde, aynı oyu alamadığımız için Millet Vekili çıkaramadık” demişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında Asiltürk'ün kurultay çağrısına cevaben, ''Parti meselelerimizi kamuoyu önünde tartışmayı bu zamana kadar yapmadım, bundan sonra da yapmayacağım. Dünkü açıklama Oğuzhan Beyi bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz'' dedi.

İŞTE KARAMOLLAOĞLU’NUN AÇIKLABALARINDA BAZI BAŞLIKLAR:

Doğu Türkistan'da milyonlarca müslüman kardeşlerimiz asimilasyon kamplarında esir tutuluyor. İslamofobi düşüncesi hem Avrupa'da hem de Amerika'da sürüyor. Medeniyet dediğiniz bu mu? Mehmet Akif'in dediği gibi tek dişi kalmış canavar. Bugün maalesef kıyım ve vahşet tablosuyla karşı karşıyayız. Dünyanın birçok noktasında çocuk, kadın ayırt etmeksizin zulme uğratılmaktadır. Milyonlarca insan haksızlıklar, hukuksuzluklar, ahlaki yozlaşmalar ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Bu zaman laf değil, icraat zamandır. Rehber alacağımız D8'e bakarsak sorunlar çatışma değil dialog ile çözülmeli, sorunlar masaya oturulup mütalaa ederek karara bağlanmalı, çifte standart değil adalet olmalıdır. Sömürü değil hakça paylaşımı elde etmeliyiz.

'NE OLURSA OLSUN HAMDOLSUN DEMEMELİYDİ'

Biden'a hesap sorulamadı. Bırakın hesap sorulmasını ülkemizi bu kadar ilgilendiren konu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevabı herkesi şok etti. 'Bunların hesabını soracağız' diyenler 'Hamdolsun gündeme gelmedi' diyerek Allah'a şükretti. Ne olursa olsun Hamdolsun dememeliydi. Ne yazık ki dış politikadan eğitime devletin tüm kurumlarına kadar tutarsızlık ve dağınıklıkla karşı karşıyayız. Memleketimizin birlik ve beraberliğinden değil ittifakın devam edip etmeyeceği ön planda tutuluyor. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu problemleri bu ülkeye yakıştıramıyoruz.

''DEVLETİN TÜM KURUMLARINI SARAN BU MÜSİLAJLARI TEMİZLEYECEĞİZ''

Sorunlarımız bellidir. Çözümlerimiz de bellidir. Özellikle gençlerimize sesleniyorum umudunuzu yitirmeyin. EYT ve KYK borcunu ödeyemeyen binlerce üniversite öğrencileri bu problemlerin altında ezdirilmeyecektir. Toprağına ektiğinin karşılığını alamayan çiftçilerimiz, işçilerimiz, hayata tutunmaya çalışan asgari ücretlilerimiz inanın bu sorunların çözümünün imkansız olmadığını göstereceğiz. Yakında çiftçimiz ve esnafımızla yaptığımız toplantılarımızı işçilerimizle de gerçekleştireceğiz. Ülkemizdeki sorunların çözümü aslında zihniyet değişikliğinde bulunmaktadır. Siyasi bürokrat ve iş adamı çemberinde dolanan sorunların çözümü zor değil. Milletimiz tarafından yetkilendirildiğimiz zaman devletin tüm kurumlarını saran bu müsilajları temizleyerek kaynaklarımızı insanımıza aktarmakta kararlıyız. Bu kadar basit mi? Evet, basit. Sadece zihniyeti değiştireceğiz

Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı gibi sorunlara neşter atacağımızdan kimsenin korkusu olmasın. Üretim ve istihdam odaklı, doğamıza zarar vermeyen ekonomi modeline geçeceğimizi ifade etmeyi görev biliyorum. Hamdolsun iyi ki bu kadrolar iş başında demeyi sağlayacağız.

OĞUZHAN BEY'İ BAĞLAR''

(Oğuzhan Asiltürk'ün kurultay çağrısına ithafen) Parti meselelerimizi kamuoyu önünde tartışmayı bu zamana kadar yapmadım, bundan sonra da yapmayacağım. Dünkü açıklama Oğuzhan Bey'i bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz. Bundan dolayı da başka bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Parti içi meseleleri kamuoyu önünde paylaşmak ülke meselelerini çözmeye yardımcı olmaz.''

A Haber muhabiri'nin Asiltürk sorusunu cevaplayan Karamollaoğlu'nun konuşmasının sonunda 'basınımız adına da üzülüyorum, bu kadar önemli konular varken ülkemiz adına bir partinin iç meselelerini daha fazla önemsemeleri de garip' ifadesi dikkat çekti.

NE YAŞANDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asiltürk’ü Ankara'daki evinde ziyaret etmişti. Bir saatlik görüşmenin ardından Asiltürk, Erdoğan'ı makam aracına kadar uğurlamıştı. Saadet Partisi’nde tartışmalara neden olan görüşme sonrası ikili birlikte iftar yapmıştı. Külliyesi'nde bir araya gelen Erdoğan ile Asıltürk’ün o anlarına ait kareleri Cumhurbaşkanlığı’nın resmi Twitter hesabından paylaşılmıştı.

Son dönemde Erdoğan’la sık sık bir araya gelmesiyle dikkat çeken Asiltürk, dün twitter hesabından yaptığı kurultay çağrısında, “İnşaAllah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir” ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz huzur içinde yaşayacağımız bir dünya oluşturmaktır" diyen Asiltürk, şunları yazdı:

Ulaşmak istediğimiz hedefin önem ve değerinden dolayı, hoşgörülü, toparlayıcı ve yol gösterici olmamız gerekiyor.

Mü’minlerin kardeş olduklarına inandığımız için, kardeşler arasında iyi ilişkiler olmasını arzu ediyoruz. Siyâsi çekişmelerin oluşturduğu olumsuz ortamdan etkilenmeden, kardeşliğin oluşmasına ve gelişmesine çalışırız.''

Editör: Haber Merkezi