Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre bazı hububat ve bakliyat fiyatlarında gümrük vergisi yılbaşına kadar sıfırlandı. Kararın, koronavirüs salgını nedeniyle fiyatlarda yaşanan artışın önüne geçilmesi için alındığı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,söz konusu ürünlerin gümrük vergisi oranlarının yılbaşına kadar yüzde sıfır olmasına Twitter hesabından tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

''Saray, hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergilerini sıfırladı. Can çekişen tarımımızı ve çiftçimizi bitirmeye yeminli bir Erdoğan var!

Bakın bu konu şimdi çok ilginizi çekmeyecek belki ama ileride çocuklarımızın en önemli konusu toprağımız, suyumuz, enerjimiz, çiftçimiz olacak. İklim ve tarım en öncelikli reform konularımız arasında. Evlatlarımıza ithal ürün cenneti; bereketsiz, çorak bir Türkiye bırakmayacağız.''

Ticaret Bakanlığından edinilen bilgilere göre karar, dünya genelinde görülen koronavirüs salgını nedeniyle hububat ve bakliyat fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilebilmesi, iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi ve spekülatif fiyat hareketlerine meydan verilmemesi amacıyla alındı.

Buna göre, buğday, arpa, mısır, çavdar, yulaf ile kırmızı mercimek, yeşil mercimek ve nohut için uygulanan gümrük vergisi oranları 1 Ocak 2022'ye kadar yüzde 0 olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi