Boğazın incisi gündem oldu. Kız Kulesi'nde başlatılan çalışmalar  tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kız Kulesi’ne restorasyonla ilgili sosyal medyada yer alan fotoğrafla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Hazırlanan raporlar doğrultusunda ömrünü doldurmuş betonarme aksam, yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesiyle ve evrensel koruma ilkelerine uygun şekilde yapılmaktır” ifadelerine yer verildi. 

Sosyal medyada Kız Kulesi’nin restorasyon halindeki fotoğrafları paylaşılarak, ” Kız Kulesi’ne oldu?”, “Kız Kulesi’ni de yıkmışlar” ifadelerinin yer aldığı binlerce paylaşım yapıldı. Sosyal medyadaki paylaşımların artmasının ardından resmi açıklama geldi. Açıklamada ise restorasyonla ilgili detaylı bilgiye yer verilmedi. Sosyal medyada yer alan fotoğraf ve görüntüde Kız Kulesi’nin yerinde olmadığı görülüyor.

“EVRENSEL KORUMA İLKELERİNE UYGUN”
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun’un yaptığı açıklamada, “Raporlar doğrultusunda ömrünü doldurmuş betonarme aksam, yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesiyle ve evrensel koruma ilkelerine uygun şekilde yapılmaktır” dedi.

“BETONERME TERAS KALDIRILIYOR”
Kız Kulesi’nin restorasyonu ile ilgili açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Kültür Bakanlığı Kız Kulesi Restorasyonunda son derece değerli hocalarımız yer alıyor. Restoran yapıldığında zamanlardan kalmış, binaya yük getiren betonarme bir teras vardı sanırım o kaldırılıyor. Yetkili arkadaşlarımız da proje hakkında açıklama yapacaktır “şeklinde açıklamalar yaptı. 

Editör: Haber Merkezi