2015 yılında kurulan ve halen Bursa’da Muşlu birçok çevreye hizmet veren Bursa Muş-KIDER (Muş Kızılağaç Beldesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yapılan seçimde derneğin başkanı olan Erdal Cıvak, yaptığı konuşmada, insanları bir arada tutan onların ortak yönlerine dikkate aldıklarını, kültür, gelenek ve göreneklerini ayakta tuttuklarını söyledi.

‘ORTAK AKLI TESİS EDECEĞİZ’

Birlikte yaşamanın ve birlikte var olmanın birinci yolu, sahip olunan ortak kültür ve kadim değerler olduğunu işaret Muş- KIDER Dernek Başkanı Erdal Cıvak, şunları söyledi: ‘Ortak yanlarımız arttıkça toplum olma bilincimiz artar. Farklılıklarımız ise bizim zenginliğimizi oluşturur. Karşılıklı olarak birbirimize saygı duyduğumuz ölçüde birbirimizle kenetleniriz. Birbirimizi daha fazla sever birbirimizi daha fazla sayarız. Bunun için etrafında kümeleneceğimiz ortak bir duyguya, ortak bir düşünceye ve ortak bir kültür akidesine ihtiyacımız vardır. Bu akide bizim inancımızdır. Saygı ve sevgi gerektirir, birlik ve beraberlik ve hepsinden önemlisi kardeşlik, eşitlik gerektirir. Yani oluşturulan ortak akıl ve ortak kültür toplum olmanın ve hep birlikte barış içinde yaşamanın birinci yoludur” şeklinde konuştu.

‘ADALET BEKLİYORUZ’

Cıvak, sözlerine şöyle devam etti: “Hemşerilerimiz bulundukları her konumda, her türlü sosyal ve ekonomik sahalarda büyük atılımlar içerisindedirler. Büyük bir hızla her alanda değişim ve gelişim göstermekte ve hatta bazı alanlarda markalaşmaya doğru gitmektedirler. Ancak ne yazık ki Üretim, Ekonomi, Sanayi ve Ticarette yakalanan bu ivme Siyasi ve Bürokrasi temsilde yetersiz kalmaktadır. Burada hemşerilerim adına şunu belirtmek isterim ki, biz Muşlular olarak Bursa’daki ve ülkemizdeki diğer coğrafyalarda siyasi ve bürokraside temsilde adaletli davranılmasını bekliyoruz. Aslında biz fazlasını hak ediyoruz” diye ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi