Deniz salyası tehlikesi devam ediyor. Marmara Denizi’ni salyadan kurtarmak için hiçbir şey yapılmadığını köşesine taşıyan Karar Gazetesi yazarı Berkan, “O ilk fotoğraflar geldiğinde panik halinde “zirve”ler düzenledik, “bilim kurulları” kurduk, nutuklar attık, belediyelerin deniz yüzeyi çöp toplama araçlarıyla yüzeydeki gri salya ölüsünü topladık ve sonra da konuyu kapattık” dedi.

İşte Berkan’ın ‘Siz siz olun, Marmara’da tutulmuş balıkları yemeyin’ başlıklı o yazısı:

Yaz başında başta İstanbul ve İzmit kıyıları olmak üzere bütün Marmara’yı kaplayan deniz salyasını hatırlıyor musunuz? Elbette hatırlıyorsunuz ama aklınıza getirmemeye çalışıyorsunuz.

Görevi bu salyadan bizi kurtarmak olan başta Çevre Bakanlığı ve belediyeler olmak üzere kamu kurumları da; görevi okuyucu ve seyircileri adına o kamu kurumlarının işlerini yapıp yapmadığını denetlemek olan medya kuruluşları da aynen sizin gibi düşünüyor işte. Salya konusunu akıllarına getirmek istemiyorlar.

Oysa biz düşünmüyoruz diye ülkemizin tarihinde yaşanan en büyük çevre felaketi kendiliğinden yok olup gitmiyor. Orada, denizin içinde duruyor, denizi öldürmeye devam ediyor.

Gerçek şu: Marmara Denizi’ni salyadan kurtarmak için hiçbir şey yapmadık.

O ilk fotoğraflar geldiğinde panik halinde “zirve”ler düzenledik, “bilim kurulları” kurduk, nutuklar attık, belediyelerin deniz yüzeyi çöp toplama araçlarıyla yüzeydeki gri salya ölüsünü topladık ve sonra da konuyu kapattık.

Yazının devamı için tıklayınız: https://bit.ly/39TSxgp

Editör: Haber Merkezi