Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Masterchef' e gani, çalışana hani", "Bas bas paraları Acun'a, zırnık kalmadı çalışana" diyerek eleştirdi.

İki yıl içinde Bursa’da trafik sorun olmaktan çıkacak dediği halde, kentteki karmaşaya çözüm üretemeyen Alinur Aktaş, çalışanlarının yemek paralarını ödemediği iddiasıyla yine gündeme geldi.

İşte Selçuk Türkoğlu’nun o açıklaması:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin neresinden tutsak maalesef elimizde kalıyor.

Gün geçmiyor ki hem Bursa’nın hem de belediyenin, kötü yönetilmesiyle ilgili bilgiler elimize ulaşmasın.

Bu kez de Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını ilgilendiren bir ‘hak kaybı’ iddiası ile karşı karşıyayız.

Duyduk ki, kurum bünyesinde yemeklerin kaldırılmasından sonra, belediye çalışanlarına ödeneceği taahhüt edilen günlük 22 TL tutarındaki yemek paraları buhar olup uçmak üzereymiş. Personeli burnundan solur hale getiren konunun hikayesi ise şöyle gelişiyor:

31 ARALIK’TA YOK OLACAK!

Alinur Aktaş önce şirketlerle yemek fişi karşılığı yapılan anlaşmaları kaldırıyor ve iddia odur ki, Genel Sekreter Ulaş Akhan’ın önerisiyle personeli BURFAŞ tesislerine yönlendiriyor. Ancak pandemi ile birlikte tesisler kapalı, sadece Merinos’taki Dostlar Sofrası açık, orası da diğer yeme içme sektöründe olduğu gibi ‘al-götür’ sistemiyle çalışıyor ve fiyatları da çok yüksek. Dolayısıyla tesislerde yemek yemek mümkün olmuyor. Çalışanların çoğu yemeğini ya evinden getiriyor ya da kendi cebinden harcama yaparak bir başka pratik çözüm buluyor.

Böyle olunca, özellikle memur personelinin kartlarında, 500 TL ile 3.000 TL arasındaki rakamlara karşılık gelen yemek puanı biriktikçe birikiyor. İki binden fazla memur çalışanın bu mağduriyeti yaşadığını düşününce, yok olacak hakkın büyüklüğünü görebiliyorsunuz.

Şimdi işin püf noktası şurası: Çalışanın sözleşmeden kaynaklı hakkı olan bu paralar 31 Aralık 2020 tarihi itibarı ile buhar olup uçacak. Çünkü mevzuat, biriken bu puanların bir sonraki yıla devredilmesine veya aktarılmasına izin vermiyor.

Genel Sekreter bu konuyla ilgili gelen talepleri, ‘Ben ihale yaptım, ister yer ister yemezsiniz’ diye yanıtlarken, ‘Hiç olmazsa bu hakkımıza karşılık, eskiden olduğu gibi, BESAŞ bayilerinden gıda alışverişi yapalım’ türünden önerileri de ısrarla reddediyor. Alinur Aktaş ise topa hiç girmiyor, dolaylı yollarla gelen sorular karşısında da adeta üç maymunu oynuyor. Partimiz adına Meclis’te sorulan konu ile ilgili soruyu da pişkince, “Şimdi sıra ona mı geldi?” diyerek cevaplaması, çalışanla da alay etmek değil midir?

ACUN’A MI VERECEKSİN?

Madem ki Aktaş, çalışanları ile muhatap almayıp, hatta dalga geçip susuyor, o halde biz buradan Büyükşehir’in tüm personeli adına kendisine kamuoyu huzurunda ciddiyetle soralım:

Çalışanın hakkını hukukunu gözetmekle yükümlü olan Ey Alinur Aktaş, personeline biriken yemek parası borcun tam olarak ne kadar ve bu haklarının akıbeti ne olacak?

Bu paranın, 31 Aralık 2020 tarihi itibarı ile buhar olup uçmasını bekleyecek misin, yoksa mesela bir sürpriz yapıp, personeline yeni yıl alışverişi için toplu ödemede bulunmayı düşünmez misin?

Bu paraları saklayıp, bir başka Masterchef programı için yine Acun’a mı vermeyi düşünmüyorsundur umarım!

Bu hakkın yok olmasına göz yummanın, ‘alın terini yok etmek’ anlamına geldiğini sana kimse söylemediyse, biz buradan önemle hatırlatır, ‘Sakın ha! bari kul hakkına girme!’ diye uyarıyoruz.

İYİ Parti olarak milletin her derdiyle dertlenmek boynumuzun borcudur ki, buna belediye hizmetlerinde ter döken insanlarımız da dahildir.

Bu konunun da sonuna kadar takipçisiyiz, haberin ola.”

Editör: Haber Merkezi