Mehmet Akif Ersoy, ortaya atılan iddiaları tamamını yalanladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un savcılıktaki ifadesinde madde kullandığı iddialarını kesinlikle ret etti

Gündem 11.12.2025 17:02:00 0
Mehmet Akif Ersoy, ortaya  atılan iddiaları tamamını yalanladı

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, hakkında ortaya atılan iddiaların tamamını yalanladı.

Sosyal medya üzerinden karalama kampanyasıyla karşı karşıya kalan Ersoy, savcıya verdiği ifadede iddiaların çok çirkin olduğunu da belirtti.

'Uyuşturucu maddeye yer sağlama' ve 'cinsel menfaat sağlama' suçlamalarıyla tutuklanan Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un savcılık ifadesi ortaya çıktı. Ersoy, hakkındaki iddiaları reddederek, 'Ben uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmadım. İddiaların hepsi yalan' dedi ve suçlamaların hasımlıktan kaynaklandığını öne sürdü.

'Uyuşturucu madde kullanılmasına yer ve imkan sağlamak' ile 'çevresindeki kadınları cinsel ilişkiye sokarak sektörel ve maddi menfaat sağlamak' suçlamalarıyla tutuklanan Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un savcılık ifadesinin detayları belli oldu. Ersoy, hakkındaki tüm iddiaları reddettiğini belirtti.

ERSOY’UN SAVCILIK İFADESİ

“Hakkımdaki iddiaları reddediyorum”

“Hakkımdaki söz konusu ifadeleri ve iddiaları kesinlikle reddediyorum. Hayatımda hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Bu iddialar çok çirkindir.”

E.A. İLE İLİŞKİSİ

“E.A. ile bir dönem flört ettiğimiz bir dönem oldu ancak devam ettiremedik, bitirdik. Arkadaşlarım ile E.A. arasında diyaloğa ilişkin iddialar çok çirkindir. Böyle bir şey olmadı.”

ESKİ İKAMET İDDİASI

“Seba isimli rezidanstan 2022 yılında taşındım. M.A. Ulus’ta bulunan eve hiç gelmedi.”

E.A.’NIN KIZ KARDEŞİ

“E.A’nın kız kardeşi E.A.’yı tanımam ancak E.A.’dan dolayı bilirim. Kendisini herhangi bir şekilde korumam söz konusu değildir. Hatta ben tam tersi E. ve annesini emniyete gönderdim. ‘Gidin devlet ile iş birliği yapın’ dedim ve onlar da yaptılar.”

SEKTÖRDEN TANIDIĞI İSİMLER

“B.K., İ… adlı şirketin sahibidir. Kendisi ile 2017-2018 yıllarında tanıştım. Normal bir arkadaşımdır.”

“M.D. TRT World’de çalışıyor. Sektörden dolayı tanırım. Herhangi bir ilişkim yoktur.”

TELEVİZYONA ÇIKARDIĞI İSİMLER İDDİASI

“Ben yönetici olduktan sonra Ufuk Tetik ve diğer arkadaşlarımı televizyona dahi çıkarmadım. Hatta arkadaşlarım bana bundan dolayı sitem etmişti. Bu iddialar da yalandır.”

“Grup seks iddialarının hepsi yalandır.”

S.D. İLE YAŞANAN GERİLİM

“S.D. ile 2011 yılında sektörden dolayı tanıştım. 2024 yılında hasmım oldu; sebebi de eşi B.D.’yi işten çıkarmamdır. S.D. ve Ufuk ile asla herhangi bir ticaretim olmadı. Aramızda bir para muhabbeti de geçmedi.”

CUMHURBAŞKANLIĞI UÇAĞI İDDİASI

“K.U.’yu Cumhurbaşkanlığı’nın uçağına ben bindirmedim. Zaten Cumhurbaşkanlığının uçağına binecek gazetecileri İletişim Bakanlığı seçmektedir. K. ile E.’nin tanıştığına dair bilgim yoktur. İhtimal dahi vermiyorum.”

DİĞER İDDİALAR

“S.T.’nin çakarlı araçla gezdiği iddiası yalandır.”

“Köprüde yaptığım kazada uyuşturucu etkisinde değildim. Buna dair polis tutanağı vardır.”

BARCELONA GEZİSİ

“Barcelona’ya A.G.’nin bir arkadaşı da orada olduğu için tatile gittiğimiz doğrudur. Rezan Epözdemir ile orada tesadüfen karşılaşmıştık. Başkonsolos arkadaşım da vardı.”

ORTAKLIK İDDİASI

“Mustafa Manaz ile %5-%10 civarında, resmiyette olmasa da bir ortaklığım vardır.”

SEKTÖRDEN TANIDIKLARI

“G.A. ile beni A.G. tanıştırdı. Bir kere evine gitmişimdir.”

“E.D., oyuncu bir arkadaşımdır.”

UYGULAMA ÜZERİNDEN UYUŞTURUCU SİPARİŞİ İDDİASI

“Arkadaşlarımın telefonundan uyuşturucu madde siparişi verdiğim iddiaları yalandır.”

TWİTTER’DAKİ İDDİALAR

“Şubat ayında bahsettiğiniz iddialar ile benzer şekilde bir Twitter hesabı açılmıştı. Bu iddiaların bir kısmı tweet hesabında yazılmıştı. Biz bu tweetler hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. O zaman kimin kullandığını tespit edemedik.”

“Diyeceklerim bunlardan ibarettir.”

Yorumlar (0)

Boğazı geçerken karaya oturdu

Adliye çıkışı dehşet saçtı, kalbinden bıçakladı

Önce dövdüler, sonra bıçaklayıp kaçtılar!

Uluabat'a Yaren'den sonra Nazlı da geldi

Bursa'daki AVM'de şüpheli ölüm! İtildi mi, düştü mü?

Bisikletiyle evine giderken canından oldu

Bursa Büyükşehir'in sosyal destekleri yüzleri güldürüyor

Bursa'da canlı yayında zincirleme kaza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram ikramiyesi çıkışı

Osmangazi’de öğrencilere afet eğitimi

Bitmek bilmiyor, Bursa'da uyuşturucu baskını

BESAŞ, vatandaşa ramazan pidesi ikram etti

Orhangazi'de iftar coşkusu

Bursa'nın kadın liderleri iftarda buluştu

Erkan Aydın, vatandaşlarla aynı sofrada buluştu

Kurtlanmış sucukları vatandaşa satmışlar! Bursa'da baskın

Mustafa Bozbey, kardeşleriyle Saraybosna'da buluştu, iftar coşkusu yaşadı

Magandalara Bursa polisinden baskın!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dilencilere operasyon

Aşırı hızın sonu, 4 kişi yaralandı

Arkadaşından ayrıldığı için aracını parçaladı!

Bursa'da feci kaza, tırın altına girdi, parçalandı

İletişim Başkanı Duran'dan küresel barış çıkışı

Trabzonspor camiası Orhan Kaynak'a ağlıyor

Akaryakıt fiyatları arttı, Bursa'da taksi tarifesine zam geldi

Akran zorbalığı bitmek bilmiyor, 16 yaşındaki çocuğu bıçakladılar

Bursaspor Başkanı Çelik, Muş'ta saldırıya uğrayan taraftarlarla buluştu

Kadınların eserleri göz kamaştırdı

Kalp krizi geçirmişti! Teknik direktör Fırat toprağa verildi

Cezaevi firarisi polise yakalandı

Yükleniyor

loading