Koronavirüs tedbirleri kapsamında cemaatle namaz kılınmasına 2 hafta önce ara verilmesinin ardından Beştepe Millet Cami’nde saflarda aralık bırakılarak Cuma namazı kılınması kamuoyunun büyük tepkisini çekti. İktidara koşulsuz destek veren MHP'den farklı çıkışlar yapan  ve yaşananlara  sessiz kalmayan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Diyanet’le adeta dalga geçti, milletin aklınla alay edildiğini dikkat çekti.

Cemal Enginyurt

‘MİLLETE MESAFE KOYUYORLAR’

AK Parti Milletvekilleri ve bazı bakanları zaman zaman sosyal medyadan eleştiren ve ilginç çıkışlarıyla tanınan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TRT başta olmak üzere bazı havuz kanallarından canlı verilen Beştepe Millet Cami’ndeki Cuma namazı kılınmasına ağır bir dille eleştirdi. Engünyurt, isim vermeden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a da göndermede bulundu, alay etti. MHP’li parlamenter Twitter hesabında paylaştığı fotoğrafın altına, ‘Millete"safları sıklaştıralım"diye telkin de bulunuyorsunuz? Kendiniz araya 5 metre mesafe koyuyorsunuz’ diye notlar yazdı.

İşte Cemal Enginyurt’un o paylaşımı

‘Millete"safları sıklaştıralım"diye telkin de bulunuyorsunuz? Kendiniz araya 5metre mesafe koyuyorsunuz’

Hayırdır Hacı!Cuma Millete farz olmaktan çıktı da,bir tek size mi farz?Moral böyle verilmez.Bu olsa olsa şaklabanlık olur

Aklımızla dalga geçmeyin.Size tavsiyem evden çıkmayın.’

PEYGAMBERİN VEBA SALGINI SÖZLERİNİ HATIRLATMIŞTI

Hatırlanacağı gibi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, iki hafta önce Cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verdiklerini, koronavirüs hastalığının insanları tehdit ettiğini söylemiş, HZ Peygamber’in Veba salgınıyla ilgili sözlerini hatırlatmıştı. Erbaş’ın bugün Beştepe’deki ibadethanede seçilmiş cemaate saf aralıkları arasında namaz kıldırması şaşkınlıkla karşılandı, büyük tepkilere neden odu.

Erbaşl, cemaatle namaz kılınmamasıyal ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:  'Salgın sebebiyle alınan bu kararlara uymamak toplum sağlığını tehlikeye düşürecek ciddi bir hata, büyük bir vebal ve kul hakkı ihlalidir. Dolayısıyla söz konusu kararlara uymak dini bir gerekliliktir; cuma ve cemaatle namaz konusunda ısrarcı olmak ise dinen caiz olmayan bir tutumdur."

Editör: Haber Merkezi