Ankarapark'ı çürüten Melih Gökçek'tin ardından, bir skandal daha ortaya çıktı. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde İl Özel İdaresine bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 1 milyon 140 bin TL maliyetle yapılan ve 2019'da görkemli bir açılışla hizmete açılan Macera Parkı ve Zipline Parkuru Tesisi çürümeye terk edildi. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre bekçisi dahi bulunmayan tesiste, ziyaretçilerin konaklayabilecekleri bungalov evleri ve kafeterya da kaderine terk edildi.

BEKÇİ BİLE YOK

Elazığ'ın eski valisi Çetin Oktay Kaldırım döneminde bu projenin yapıldığını belirten CHP Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk, “Macera Parkı, bir önceki dönemde ilimizde görev yapmış sayın Vali Çetin Oktay Kaldırım, tarafından hayata geçirilmişti ve bu proje de takdir edilmişti. Ancak sayın Kaldırım ilimizden ayrıldıktan sonra macera parkıyla ilgili herhangi bir girişimde bulunulmadı. Şu anda burası atıl vaziyette. Kaymakamlık yetkililerine sordum bekçisi dahi yokmuş. O parka gidilirken orman yolunu kullanmak zorundasınız ancak jandarma 1 Ekim'e kadar o ormana girişlerini de kapatmış. 2 yıl olmasına rağmen burası tam olarak bitmemiş. Bu parkın işletilmesi için bir ara bir kişiye ihale yoluyla verildi ancak ihale iptal oldu. O günden bugüne kadar atıl vaziyette bekliyor park” dedi.

“BİZİM İLÇEMİZDE DE ANKAPARK’IN BENZERİ OLDU”

Macera parkına 2019 yılında 1 milyon 140 bin TL masraf yapıldığını aktaran Öztürk, “O para şuan oraya gömüldü. Memleketin parasına yazık. Sivrice ilçesi bölgede turizm yeri olarak görülmekte ancak AKP hükümeti bu gibi işleri artık alışkanlık haline getirmiş. Nasıl ki AKP döneminde Ankara'da Ankapark'a milyonlarca yatırım yapılmasına rağmen çürüyüp gittiyse bizim ilçemizde de bunun bir benzeri yapıldı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi