Doktor Ekrem Karakaya'nın hastanede görevi başında katledilmesinin ardından, can güvenliklerinin sağlanması için grev yapan doktorları hedef alan Konya Kayalar Camisi’nin imamı Ahmet Gür, açığa alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili TELE1’in aktardığına göre, Bosna Hersek Mahallesi Muhtarı Sait Tepe, “Açığa alındı. Müfettişler geldi buraya. Şu an camiye gitmiyor zaten” ifadelerini kullandı.

Tepe, imam Ahmet Gür ile olan görüşmesini de anlattı. Buna göre Gür, sözlerinin yalnızca bir kısmının kesilerek verildiğini öne sürdü.

MÜEZZİN TUTUKALMIŞTI

Birçok şehirde vatandaşlar, Diyanet görevlileri imam ve müezzinlerin siyasi mesaj vermelerinden dolayı rahatsızlıklarını bildirmeye devam ediyorlar. Hatırlanacağı gibi Bursa’da bir AVM’de kadınların soyunma kabininde görüntülerini çeken Nilüfer ilçesindeki Mehmet Zait Koktu Cami’nde görevli müezzin kayyum Yakup Ç, bir kadının durumu fark etmesi sonucu gözaltına alınmış, Diyanet görevlilerinin ikna çabaları kadını şikayetinden vazgeçiremeyince, Yakup Ç, tutuklanmıştı. Yine Bursa’nın Osmangazi ilçesi Etibank semtinden bir cami görevlisi, Kur’ani kerim öğrettiği kız çocuğunu taciz etmiş, cemaat ve mahalleli bu skandala tepkisi yetersiz kalmıştı. Halen Bursa’nın tarihi camilerinde görev yapan tacizci hakkında işlem yapılmamıştı.

Yakut Ç.

Editör: Haber Merkezi