Organik sebzeler Kent Lokantası’nda yemeğe dönüştü

Osmangazi Belediyesi iştiraki Gazi Tarım A.Ş. 130 çeşit yerel ve yerelleşmiş tohumdan 10 dönümlük bir alanda tarım ilacı kullanmadan sebze ve baklagil yetiştirdi. İlk hasadı gerçekleştirilen organik patlıcan ve biberlerden Kent Lokantası’nda yemek yapılar

BURSA 9.08.2025 12:27:00 0
Organik sebzeler Kent Lokantası’nda yemeğe dönüştü

Osmangazi Belediyesi’nin tarımsal kalkınmanın desteklenmesi ve kentin üretim potansiyelinin arttırılması hedefiyle kurduğu Gazi Tarım A.Ş. Mayıs ayında yapılan protokol çerçevesinde Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 dönümlük bir alana Hamitler’deki seralarında yetiştirdiği domates, biber, mısır, fasulye, kavun, karpuz ve kabak fidelerinin ekimini yaptı. Burada yetiştirilen sebze ve baklagillerden alınacak 130 çeşit yerel ve yerelleşmiş tohumlar 2026’nın Mart ayında vatandaşlarla buluşturulacak. Yeteri kadar tohumu alınarak artan organik sebze ve baklagillerden ise Osmangazi Belediyesi’nin Kent Lokantaları’nda yemek yapılıyor. Mayıs ayında dikilen fidelerden ilk olarak organik patlıcan ve biberler hasat edildi. Toplanan sebzelerden Kent Lokantası’nda patlıcan musakka yemeği hazırlanarak vatandaşlara servis edildi. Gazi Tarım A.Ş’nin organik olarak yetiştirdiği ürünlerle hazırlanan yemeğin tadına bakan vatandaşlar lezzetine hayran kaldı.

TARIM İLACI KULLANMADAN DA ÜRETİM YAPILABİLİR

Herhangi bir tarım ilacı kullanmadan 10 dönümlük bir alana dikim yaptıklarını ifade eden Gazi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Arca Atay, “Gazi Tarım A.Ş. olarak Mart ayında Hamitlerdeki seralarımızda ekmiş olduğumuz 130 çeşit yerel ve yerelleşmiş tohumdan çıkan fideleri Mayıs ayında yaptığımız protokol çerçevesinde Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 dönümlük bir alana dikimini yaptık. Ektiğimiz sebzelerden ilk hasadı patlıcan ve biberlerden gerçekleştirdik. Bizim burada bu sebzeleri dikme amacımız burada tohum elde etmek, buradan yetişen sebzelerden elde ettiğimiz tohumları önümüzdeki Mart ayında halkımızla buluşturmayı planlıyoruz. Ücretsiz bir tohum takas şenliği gerçekleştireceğiz. Burada ki ürünlerden tohum elde ediyoruz. 10 dönümlük bir alanda üretim yapıyoruz. Burada ürettiğimiz fazla ürünlerin ekolojik tarım koşullarında üretilmiş gıdalar olarak Kent Lokantası’nda kullanılmasının çok uygun olacağını düşündük. OKİ (Osmangazi Kültür İşleri) ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği bugün burada hasat ettiğimiz ürünleri Kent Lokantası’nın yemek hanesine teslim ettik. Bu ürünler yemekhanede sağlıklı yemeklere dönüştürülecek. Ekimini yaptığımız 10 dönümlük alanda 25 çeşit domates, 40 çeşit biber, 10 çeşit mısır, 15 çeşit fasulye, kavun, karpuz ve kabaklarımız var burada yiyecek olarak tahıllar hariç her türlü sebze ve baklagili bulabilmek mümkün, burada çeşitli ülkelerden gelen yerli tohumlarla yetiştirilen sebze ve baklagiller de var, burada ürettiğimiz her şey ekolojik tarım koşullarında her hangi bir tarım ilacı kullanmadan üretilmiştir. Biz burada tarım ilacı kullanmadan da üretim yapılabilir bunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.

PATLICAN VE BİBERLER ORGANİK

Kent Lokantası’nda organik olarak yetiştirilen sebzelerle hazırlanan yemeklerin tadına bakan vatandaşlar ise “Bugün yediğimiz yemekler bir başka lezzetli, bugün hazırlanan patlıcan musakka yemeğinin patlıcan ve biberler organik olarak yetiştirilmiş, bu sayede bizde sağlıklı gıda tüketiyoruz. Yemeğin organik gıdalarla hazırlanması tadına da etki etmiş lezzetli olan yemekler bugün bir başka lezzetli, bizlere bu hizmetleri sunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)

Öğrenciler GUHEM'de uzayın kapılarını araladı

'Bizler imkanlarımızı vatandaşımızla paylaşıyoruz'

Bursa, Berlin'deki fuarda dünyaya tanıtıldı

Drift atan magandaya ceza yağdı!

İzmir'de çöp krizi! İşçiler iş bıraktı

Kaza yaptı, 5. kes alkollü çıktı! 390 bin lira cezadan kaçamadı

BTSO Başkanı Burkay, Bursaspor'a deplasman sponsoru oldu

Bursa'da korkunç olay! Önce arkadaşını katletti, sonra kafasına sıktı

Bursa'da Ramazan bereketiyle kuşatıyor

Kadınlar haklarını savunuyor, bilinçleniyor

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'dan flaş açıklama

Bursa'da feci kaza!

Yakala yakala bitmiyor! Tam 2 bin litre

Kadın kuaför salonu uyuşturucu pazarına dönmüş!

Öğrenciler afet eğitimi aldı, Tipo'nun gösterisi ilgi çekti

Bursa'da kaçak sigara imalathanesine baskın

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde altyapı güçleniyor

Trafikte yüksek sesle müzik açan magandaya ceza yağdı

Dur ihtarına uysaydı 245 bin lira ödemeyecekti!

Silahlı yağmacı polisten sürekli kaçıyordu!

Büyükorhan'da iftar coşkusu

Bile bile ölüme gitti!

Fenerbahçe'yi üzün haber, Tedosco yoğun bakımda

Başkan Erkan Aydın, DAĞ-DER iftarında kardeşleriyle buluştu

İstanbul'u sis bastı, köprüler kayboldu

İftara yetişmek isterken tabuta girdi!

Boğulmak üzereyken kurtarıldılar! El ele yardım beklediler

Kayıp kardeşlerin dosyası yeniden açıldı, kazı başlatıldı

Bu araçtan bakın nasıl çıktılar?

Osimhen için dudak uçuklatan teklif! Yuvadan uçuyor

Yükleniyor