Osmangazi Belediyesi Alzheimer Gündüz Bakım Evi'nde yüzler gülüyor

Sosyal belediyecilik anlayışını merkezine alan Osmangazi Belediyesi’nin bünyesindeki Alzheimer Gündüz Bakım Evi (ALBAM), üçüncü yılını üyelerin renkli ve özel etkinlikle kutladı. Hep birlikte pasta kesildi.

BURSA 10.01.2026 11:10:00 0
Osmangazi Belediyesi Alzheimer Gündüz Bakım Evi

Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) çatısı altında hizmet veren ve üçüncü yılını geride bırakan Alzheimer Gündüz Bakım Evi için özel bir etkinlik düzenledi. BAREM’de yer alan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen üçüncü yıl kutlaması, üyelerin yeteneklerini sergilediği renkli görüntülere sahne oldu. ‘Dolu Dolu 3 Yıl’ temasıyla işlenen ve buradaki emekleri yansıtan sunum ile başlayan programda üyelerin oluşturduğu koro, Türk müziğinin seçkin eserlerini seslendirdi. Performanslarıyla göz dolduran ALBAM üyeleri, akabinde kendilerinin gençlik ve günümüz hallerini yansıtan gösterim ile duygu dolu anlar yaşadı. Program kapsamında, hemşire Cansu Önol da Alzheimer hastalığına yönelik bilgilendirmelerde bulundu. 

“ SOSYALLEŞMEK ÇOK ÖNEMLİ”

 

Etkinliğe katılan Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, üyelerin coşkusuna ortak oldu. Alzheimer hastalığı ile ilgili olarak amaçlarının farkındalık yaratmak olduğuna değinen Başkan Yardımcısı Yıldızhan, konuşmasında şunları kaydetti; “Alzheimer hastalığının kesin bir tedavisi yok maalesef ancak bu hastalığın gidişatıyla ilgili olarak kendi aramızda farkındalık yaratıp, hastalığın gecikmesi yönünde elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Buraya gelen üyelerimizin sosyalleşmesi çok önemli. Evde yalnız başına kalan üyelerimizdeki sıkıntılar,   buraya geldiklerinde kendi içerilerindeki kaynaşma ile, sosyalleşme ile birlikte azalıyor” dedi.

PASTA KESTİLER

Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldızhan, ALBAM üyelerinin yaptığı eserleri de yakından inceledi. ALBAM üyelerinin aileleri tarafından desteklerinden dolayı Osmangazi Belediyesi yetkililerine çiçek takdiminde bulunuldu. ALBAM çalışanlarının da mesajlarıyla zenginleşen kutlamalar, üçüncü yıla özel olarak hazırlanan pastanın kesimiyle sona erdi.

Yorumlar (0)

Bursa'da canlı yayında zincirleme kaza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram ikramiyesi çıkışı

Osmangazi’de öğrencilere afet eğitimi

Bitmek bilmiyor, Bursa'da uyuşturucu baskını

BESAŞ, vatandaşa ramazan pidesi ikram etti

Orhangazi'de iftar coşkusu

Bursa'nın kadın liderleri iftarda buluştu

Erkan Aydın, vatandaşlarla aynı sofrada buluştu

Kurtlanmış sucukları vatandaşa satmışlar! Bursa'da baskın

Mustafa Bozbey, kardeşleriyle Saraybosna'da buluştu, iftar coşkusu yaşadı

Magandalara Bursa polisinden baskın!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dilencilere operasyon

Aşırı hızın sonu, 4 kişi yaralandı

Arkadaşından ayrıldığı için aracını parçaladı!

Bursa'da feci kaza, tırın altına girdi, parçalandı

İletişim Başkanı Duran'dan küresel barış çıkışı

Trabzonspor camiası Orhan Kaynak'a ağlıyor

Akaryakıt fiyatları arttı, Bursa'da taksi tarifesine zam geldi

Akran zorbalığı bitmek bilmiyor, 16 yaşındaki çocuğu bıçakladılar

Bursaspor Başkanı Çelik, Muş'ta saldırıya uğrayan taraftarlarla buluştu

Kadınların eserleri göz kamaştırdı

Kalp krizi geçirmişti! Teknik direktör Fırat toprağa verildi

Cezaevi firarisi polise yakalandı

Uludağ Üniversitesi, gönülleri iftar sofrasında buluşturdu

Kendilerini polis olarak tanıtım vurgun yaptılar

Yıldırım'daki tarihi eser gün yüzüne çıkıyor

Girişimciler Osmangazi'de buluşacak

Bursa'da marketlere fiyat denetimi

Erkan Aydın'ı meşalelerle karşıladılar

Başkan Mustafa Bozbey'den Dağ bölgesindeki üreticiye büyük destek

Yükleniyor

loading