Gelecek Partisi Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede kuruculardan olan Mehmet Çakmaker, ilçe başkanı seçildi. Görüntülü telefon konuşması üzerinden partililere seslenen Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Bursa’nın sanayi, kültür ve turizmle birlikte, özgül ağırlığının tüm kentlerden çok farklı bir yere sahip olduğunu söyledi. Partisinin ambleminde yer alan çınar yaprağının kadim şehre çok yakıştığını kaydetti. AK Parti iktidarının adaletten, hak ve hukuktan uzaklaştığına değinen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidar özgürlükten, gelecekten, adaletten koptu. İnsan hakları bu ülkede yerlerde sürünüyor, toplum ayrıştırıldı. Gelecek Partisi anketlerde ezberleri bozuyor ama iktidar medyası görmüyor, yok saymaya çalışıyorlar. Şunu herkes bilsin ki bir dip dalga geliyor. Türk halkını yoksullaştıranların yok olup gideceği bir dalga bu” şeklinde ifadeler kullandı.

‘DERTLERE ÇARE OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Kurucu il Başkanı Alpaslan Yıldız, kongrede partililere seslendi. Bursa’yı yaşanamaz hale getirenlerin ezberlerini bozacaklarını, uykularını kaçıracaklarını söyledi. Yıldız, şehrin her noktasından yerel yönetimlerle ilgili şikayetler aldıklarını belirtti; siyaseti sokakta, halkla beraber yapacaklarını ifade ederek, Bursa’mızın geleceğini inşa etmek için, ötekileştirilen hemşerilerimizin dertlerine çare olmak adına yola çıktık. Liyakatsizliğe son vermek ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak hep birlikte ortak bir gelecek inşa edeceğiz” dedi.

“ÜLKEMİZ YERLİ VE MİLLİLİK KILIFI ALTINDAN İÇE KAPANIYOR”

Eski Bursa Valisi Gelecek Partisi kurucular kurulu üyesi, politika izleme kurulu başkanı İzzetin Küçük de yaptığı selamlama konuşmasında adalet vurgusu yaptı. Gelecek Partisi’nin; yarınlara özlem duyan, çocuklarının geleceğini düşünenlerin limanı olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye iyi yönetilmiyor. Ülkemiz, yerli ve millilik kılıfı altında içine kapatılıyor. İktidar Türkiye’de korkuyu inşa etmiştir, özgürlükleri kısıtlamıştır. Şunu herkes bilsin ki Ahmet Davutoğlu’nun geçmişi asla kirli değildir, anlı pak ve temiz bir isimdir. Bu topraklar sıkıntılı dönemlerde liderler çıkarmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kaderini değiştirmiş, zorlukları aşmasını sağlamıştır. Gelecek Partisi olarak bizler, bu topluma umut, huzur vermek için yola çıktık. Korku duvarlarını yıkmaya, işçinin, emeklinin, esnafın, çiftçinin, köylünün derdine çare olmaya geliyoruz” şeklinde konuştu.

‘ASFALTA REKLAM KOYDULAR’

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya son 3 yılda tek bir hizmeti, projesi olmadığını, şehrin hafızasını ortadan kaldırdığına değinen Gelecek Partisi PYK Üyesi-Ulaştırma ve Altyapı Politikaları Başkanı Mustafa Öztürk, Alinur Aktaş’ı sert bir dille eleştirdi. Öztürk, “Bursa’nın bir yerinden, diğer köşesine aracınızla gidemiyorsunuz, trafik bu kentin başlıca sorunu olmasına rağmen, Alinur Aktaş makyajla uğraşıyor, caddelere asfalt döküyor, başımıza kakıyor. Asfalta Büyükşehir belediyesi yazıyor. Bursa çok kötü yönetiliyor. Durum böyle olduğu için de Türkiye’nin en borçlu belediyesi. İsraf, yolsuzluk zirve yapmış durumda. Kentsel dönüşüm adı altında, rantsal dönüşüm yapılıyor” şeklinde tepkisini dile getirdi.

‘AK PARTİ KURULUŞ İLKELERİNDEN UZAKLAŞTI’

AK Parti’nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığına dikkat çeken Mustafa Öztürk, “Adalet yok edildi, zulüm zirve yaptı. Keyfilik icat edildi, liyakatin yerini, referans aldı. Emekli, işçi, memur, çiftçi, esnaf perişan. Anketler iktidarın gidici olduğunu ortaya koyuyor. Dip dalga, şımarmış, halkı düşünmeyen bu şımarık iktidara güle güle diyecek. Bu ülkede z, y kuşağı başta olmak üzere toplumun tüm kesimi iktidara yeter artık gidin diyor.

Kimse endişelenmesin zulüm bitecek. Sosyal medyaya kısıtlama getiren iktidarın asıl amacı, yolsuzluğu, yoksulluğu gizlemek. Ne yaparlarsa yapsınlar, yolsuzlukların, yoksulluğun, yasakların üzerini örtemeyecekler. Bizler zulme son vermek, adaleti yeniden tesis etmek ve ülkeyi her alanda kalkındırıp, ekonomiyi düzlüğe çıkarmak için gelecek Partisi olarak milletin huzuruna çıktık” diye ifadelere kullandı.

Kongreye Gelecek Partisi ilçe başkanları ve teşkilat mensupları yoğun ilgi gösterdi

 delegelerin oyları ile Gelecek Partisi Osmangazi İlçe Başkanı olan Mehmet Çakmaker, Osmangazi'nin sorunlarını kamuoyunun gündemine taşıyacaklarını, her türlü baskıya rağmen geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi