Türkiye’nin terör odaklarına karşı verdiği mücadeleden dolayı AB ve ABD’nin uygulamak istediği sindirici politikalarında asla başarılı olamadıklarını söyleyen ve Ağrı İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanı Erhan Öztürk, her ne pahasına olursa olsun, devletin ve milletin yanında olduklarını ifade etti. Mehmetçik, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Suriye’de operasyonlarını sürdürürken Türkiye’nin her yerinden destek mesajları gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ağrılılar Mehmetçik’e destek mesajlarını gönderdi.

'TÜKİYE TEK GÜÇ OLMUŞTUR'

Barış Pınarı Harekatı’nda elde edilen başarının tüm gerçekleri ortaya koyduğunu düzenlediği basın toplantısında anlatan Öztürk, Türkiye’nin Suriye olmasını isteyenler gaflet içerisindeler. Fırat’ın doğusuna gerçekleştirilen operasyonda ordumuzun gösterdiği kararlığın ardından elde edilen başarı, ABD ve AB’yi şaşkına çevirdi. Askerlerimiz, tek bir sivilin, malına, canına dokunmadan terör odaklarını etkisiz hale getirdi. Biz Bursa Ağrı İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Derneği yönetimi olarak, devletimizin ve milletimizin yanındayız. Elimizden ne geliyorsa, yapmaya hazırız. El ele vererek, her alanda vatanımızın kalkınmasına omuz vereceğiz. Şunu herkes bilsin ki Türkiye coğrafyası bizim öncelikli meselemizdir. Son yaşananlar şunu göstermiştir, hiçbir güç ve kuvvet Türkiye’ye zincir vuramayacağını anlamıştır’ diye konuştu.

'BURSA EKONOMİSİNE DESTEK VERİYORUZ'

Türkiye Ağrılılar Konfederasyonu hakkında bilgiler veren Öztürk, “Konfederasyonumuzun merkezi İstanbul’da. Biz İstanbul merkezli olarak Bursa, Ankara ve İzmir’de kurduğumuz federasyonlar sayesinde İstanbul’da konfederasyonumuzu kurduk. Türkiye’de Ağrılıların sesi daha gür çıksın diye bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bursa’da 2012’de yaptığımız seçimlerle ben ve ekibim yönetime geldi. Ekibimizle beraber Bursa’daki Ağrılılar için faaliyetlerimizi yürütüyoruz.Ağrı’da doğup, doğduğu toprakları terk edip, doyduğu topraklara gelen hemşerilerimizin Bursa’da yaşayan tüm fertleri ile birlikte toplum ile kaynaşmasını sağlamak adına ve aynı zamanda kültürümüzü hiçbir şekilde gençlerimizin unutmaması ve onlara miras bırakmak adına biz buradaki Ağrılıları bir araya getirerek gerek sosyal etkinlikler gerekse kültürel faaliyetlerde bulunuyoruz. Öte yandan Bursa’dan Ağrı’ya giden memur olur vatandaşımız olur herkesin Ağrılı vatandaşlarımızla tanışmasına ve kaynaşmasına ön ayak oluyoruz. Ayrıca yüzde 18 katma değer vergisi ile Bursa ekonomisin de desteklerimizi sunuyoruz. Güzellik olan her yerde Ağrılılar yer alıyor. Bizim amacımız Ağrı’ya ve doyduğumuz topraklar olan Bursa’ya daha iyi hizmet etmektir. Ben size yönetim kurulumu da tanıtmak istiyorum. Şuanda burada başkan yardımcım Tekin Taşdemir ve denetleme kurulu başkanım Ömer Murat bulunmaktalar. Toplam yönetim kurulumuz 24 kişiden oluşmaktadır. Toplam üye sayımız ise Bursa’da 3 bin 500’dür.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi