Patili dostlara Bursa Büyükşehir şefkati

Bursa’da sahipsiz hayvanların daha iyi koşullarda yaşaması için birçok proje geliştiren Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılında da beslenme ve barınma noktalarında sorun yaşayan can dostları ihmal etmedi.

BURSA 1.01.2026 13:54:00 0
Patili dostlara Bursa Büyükşehir şefkati

Bursa’daki sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gümüştepe Hayvan Bakımevi‘nde potili dostların beslenme, bakım ve tedavilerini büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor.

226 CAN DOSTU YENİ YUVASINA KAVUŞTU

Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılında 2.343 kısırlaştırma işlemi, 50.000’in üzerinde tedavi, koruyucu hekimlik, aşılama ve besleme uygulaması gerçekleştirdi. Tedavi ve bakım hizmetlerinin yanında yuvalandırma çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ‘Satın Alma, Yuvam Ol’ temasıyla Yuvalandırma Şenlikleri de düzenledi. Barınaklarda misafir edilen kedi ve köpekler, hayvanseverlerle bir araya getirilirken, 226 sokak hayvanı yeni ve sevgi dolu yuvalarına kavuşturuldu. Hayvan sağlığı ve sevgisi konularında eğitim çalışmalarını da sürdüren Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, belirli periyotlarla ilk ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları da düzenliyor.

“HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Can dostların her zaman yanında olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sokak hayvanları da bu dünyada en az bizim kadar yaşam hakkına sahiptir. Büyükşehir Belediyesi olarak Gümüştepe Hayvan Bakımevi’nde can dostların huzurlu ve sağlık içerisinde yaşaması için gerekli tüm tedavi ve bakımlarını yürütüyoruz. Aynı zamanda hepsinin sıcak birer yuvaya kavuşması için de Yuvalandırma Şenliği düzenliyoruz. Bizler onların koruyucusu ve sesi olmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak can dostlarımızın her zaman yanında olacak ve onların sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızı da yuvalandırma çalışmalarına destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)

Nazım Hikmet'i Osmangazi'de andılar

Uludağ'da tatil yoğunluğu başladı! Akın akın geliyorlar

Jandarma Bursa'da cephanelik ele geçirdi!

Mesci-i Aksa senin umurunda mı?

Büyükşehir Hentbol Takımı rakip tanımıyor

Yetenek Evleri'nde çocukların hayallerini gerçekleştiriyor

Yunanistan'a şişme botlarla geçeceklerdi!

Yöresel ürün diye satacaklardı! Sahte sucuk operasyonu

Mahalleyi internetsiz bırakan 2 hırsız yakalandı! Fotoğraflarının çekildiğini fark edince..

' Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşı canından bezdirdi'

Çocuklar kreşte ekmek yapmayı öğrendi

Bursa'da buzlanan yollara tuz dökülüyor

Bursa Büyükşehir'den dağ yöresi çiftçisine destek

Mustafa Bozbey'den dikkat çeken açıklama

Sokak hayvanlarına Yıldırım şefkati

Ayder'de olağanüstü görüntüler

Uludağ Üniversitesi'nden tecrübe adımı

Alevlere teslim oldu! Canını zor kurtardı

Uludağ'a yerli ve yabancı turist akını

Ekonomik krizden dolayı maça çıkamadılar

Bursa'nın o ilçesinde yağışlar köprüde hasar oluşturdu

Nazım Hikmet için yarışacaklar

Bursa'da yangın ve afet eğitimi aldılar

Osmangazi'de buzlanmaya karşı ekipler seferber oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı göremiyordu, isteği yerine geldi

Karagöz ve Hacivat oyunu çocukların yüzünü güldürdü

E- Ticarette 30 Eura kararı konfeksiyoncuları sevindirdi

Asılsız ihbarlar başına dert açtı

Öğrencilerin Uludağ'da kayak keyfi

Daha temiz Bursa için imza atıldı

Yükleniyor