Emeklilerin, işçilerin maaşlarına yapılan artış zamlar karşısında buhar olurken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yıllık yüzde 61,14 tüketici enflasyonu Mart 2002’deki yüzde 65,1’lik enflasyonun ardından görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Artan enerji ve gıda fiyatlarının etkisiyle TÜFE'nin yüzde 61'e ulaşması bekleniyordu. ENAG ise enflasyonu yüzde 142.63 olarak hesapladı. Bursa Hikmet Şahin Kent Hali’ndeki sebze fiyatları görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Halde toptan domatesin kilosu 30, dolmalık biber 40, sivri biber 45, Brokoli 15, ıspanak 15, kabak 22, marulun 12, Semizoto'nun demedi  ise 8 liraya yükseldi.

EMEKLİ, İŞÇİ VE ESNAF ÇARESİZ

Türkiye’de akla gelen her şeye zam gelirken TÜİK'in açıkladığı veriler gerçekle örtüşmüyor. Patatese yüzde 207 zam geldi, salatalığa yüzde 193, patlıcana yüzde 185, margarine yüzde 160 zam geldi. Enflasyon başını alıp giderken hükümet 'fedakarlıkta bulunun' mesajı veriyor. Hem esnaf hem vatandaş enflasyon karşısında çaresiz kalırken taneyle domates, salatalık satışı başladı. Pazar tezgahlarının en çok tercih edilen ürünlerinden biber ve marul, fiyatlarıyla rekor kırıyor. Bursa’da sivri biberin kilosu 60 liraya yükselirken, pazarcı esnafı fiyatlardaki anormal artıştan dolayı işlerinin yarı yarıya düştüğünü söylüyor. Sebzelerin üzerindeki etiketleri gören vatandaşlar ise tepki gösteriyor.

Pazar tezgahlarında satılan sivri biberde artık 200 gramlık fiyatlar yazıyor. Fiyatı yükselen bir diğer ürün ise marul oldu. Küçük boyları 10 lira olan marullarda büyük boyların fiyatı 18 liraya kadar yükseldi.

Editör: Haber Merkezi