Sedat Peker, Süleyman Soylu'nun 'dünyanın en kötü insanıyım' sözlerine ilişkin yorum yaparak, Soylu için "evet gerçekten öylesin. Senin gerçek yüzünü insanlara tam olarak gösterdiğimde, o zaman dünyanın en büyük şeytanı olduğunu herkes görecek." ifadelerini kullandı.

Soylu'ya yönelik yine birçok iddiada bulunan Peker, Soylu'nun gizli kasası olduğunu iddia ettiği isim hakkında da, "Esenyurt merkez olmak üzere Bahçeşehir, Hadımköy, Kıraç bölgeleri başta olmak üzere birçok bölgede çalışma yapan yüksel özyurt ve orhan özyurt" isimlerini verdi.

Bu kardeşlerin varlıkları hakkında da iddialarda bulunan Peker, bu isimlerin Süleyman Soylu'nun ortağı olduğunu dile getirdi.

Sedat Peker ayrıca, Esenyurt'un AK Parti'li eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nu istifaya götüren sürecin, iki ismin "tuzağı" sonrası başladığını öne sürdü. Peker, bu "operasyonun" Süleyman Soylu'nun "AK Parti'yi yavaş yavaş ele geçirip, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sadık kişileri diskalifiye etmenin ilk projesi" olduğunu yazdı. Eski başkan Necmi Kadıoğlu'na ait bir video kaydının elden ele gezdirilerek istifa sürecinin hazırlandığını söyleyen Peker, "Kadıoğlu bile kendisine kurulan tezgahı bu paylaşımlardan öğrenecek" diye yazdı.

Süleyman Soylu'nun iddialarda ismi geçen kardeşlerin annesinin cenazesine katıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da orada olduğunu ve kendisine 'patron' diyerek seslenen Orhan Özyurt'a sus işareti yaptığını iddia eden Peker, bu hamlelerin hepsinin AK Parti'yi ele geçirme çabaları olarak yorumladı.

"MİLLETİN HAKKINI ÇALDINIZ"

Ortaya atılan iddialarda adı geçen semtlerdeki tüm ihaleleri Özyurt kardeşlerin aldığını ve Süleyman Soylu'nun da bundan haberi olduğunu söyleyen Peker, belediye el değiştirene kadar bu sürecin böyle devam ettiğini ve orada halkın hakkını yediklerini iddia etti.

Editör: Haber Merkezi