Sahte gıda satanlar ifşa edildi, Bursa'daki firma şok etti!

Yaşanan ekonomik krizi fırsat bilerek sorgulamayan vatandaşa ucuz fiyatla sahte gıda satışı yapan firmalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ifşası devam ediyor. Bursa’da bir firma kaşar peynirine nişasta ve bitkisel yağ karıştırdığı ortaya çıktı. Hambu

Tarım 5.02.2025 13:45:00 0
Sahte gıda satanlar ifşa edildi, Bursa

Tarım ve Orman Bakanlığı sahte gıda ifşası yaparken, Bursa’da yöresel gıda rezaleti ise devam ediyor. Açıkta satılan, nerede üretildiği belli olmayan, kilosu 400 liraya sucuğun satıldığı çadırlara Yıldırım, Gürsu, Kestel ve Osmangazi gibi ilçelerde satışına, çadır açılmasına göz yumuluyor.

Bakanlık, birçok firmanın 4 Ocak tarihli listesinde bal, sucuk, lahmacun harcı, kıymalı pide, hamburger, et, peynir, zeytinyağı, baklava, yoğurt ve pul biber gibi ürünlerde hile yapıldığı tespit etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşın sağlığını hiçe sayan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Yapılan denetimlerin ardından 2 Ekim 2024 tarihinden itibaren gıda sahtekarları ifşa ediliyor.

'guvenilirgida.tarimorman.gov.tr' adresinden paylaşılan listede gıdada hile yapan firmalar ve ürünleri tek tek açıklanıyor.

GIDA SAHTEKARLIĞI YAPAN FİRMALAR GÜNCELLENDİ

Gıda sahtekarlarının ifşa edildiği liste bir kez daha güncellendi. 4 Ocak tarihli listede bal, sucuk, lahmacun harcı, kıymalı pide, hamburger, et, peynir, zeytinyağı, baklava, yoğurt ve pul biber gibi ürünlerde hile yapıldığı tespit edildi. İfşa edilen firmalar arasında ünlü markalarda bulunuyor.

HAMBURGERDE SAKATAT

Bakanlığın açıkladığı listeye göre sucukta kanatlı eti ve baş eti, lahmacun, kıymalı pide, çiğ dana etine kanatlı eti karıştırıldığı görüldü. Hamburgerde ise kalp tespit edildi.

Hamburger yerine kalp yedirmişler! Bakanlık gıda sahtekarlarını ifşa etti, ünlü markalar da listede.

Peynir, tereyağı ve yoğurtta yağ oranlarının düşük olduğu ve bitkisel yağ karıştırıldığı duyuruldu. Ayrıca yoğurta nişasta katıldığı belirlendi.

Hamburger yerine kalp yedirmişler! Bakanlık gıda sahtekarlarını ifşa etti, ünlü markalar da listede.

BAKLAVAYA FISTIK YERİNE ÇEKİRDEK

Listede en çok hile yapılan ürünlerin başında gelen zeytinyağı da yer aldı. Zeytinyağına tohum yağı karıştırılırken, baklavaya fıstık yerine ay çekirdeği konulduğu ortaya çıktı.

Yorumlar (0)

Evlerini yıkan CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'a tepki gösterdiler

Gemlik'te üç harfli marketlere baskın! Vatandaşı mağdur ediyorlar

BTSO Başkanı Burkay: Kurumlara bilgi ve dayanışma ruhu hayat verir

Bencil sürücüler dronla tespit edildi

Trabzonspor takım otobüsü taşlanmıştı, 3 polisle ilgili flaş gelişme

Özgür Özel'den Bülent Arınç'a: Bizi hiç yalnız bırakmadı

Doğum izni ve ödemeler ailelerin yüzünü güldürecek

Osmangazi'de Ramazan nostaljisi

Firari suç makinaları Bursa'da yakalandı

Büyükşehir iftar sofrasını Yenişehir'de kurdu, coşkulu anlar yaşandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde su kesintisi

Erkan Aydın: Bursaspor Süper Lig'e çıkacak

Kırmızı ışıkta geçtiler, tek tek tespit edildiler

Novi Pazar'da Ramazan coşkusu

Boğazı geçerken karaya oturdu

Adliye çıkışı dehşet saçtı, kalbinden bıçakladı

Önce dövdüler, sonra bıçaklayıp kaçtılar!

Uluabat'a Yaren'den sonra Nazlı da geldi

Bursa'daki AVM'de şüpheli ölüm! İtildi mi, düştü mü?

Bisikletiyle evine giderken canından oldu

Bursa Büyükşehir'in sosyal destekleri yüzleri güldürüyor

Bursa'da canlı yayında zincirleme kaza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram ikramiyesi çıkışı

Osmangazi’de öğrencilere afet eğitimi

Bitmek bilmiyor, Bursa'da uyuşturucu baskını

BESAŞ, vatandaşa ramazan pidesi ikram etti

Orhangazi'de iftar coşkusu

Bursa'nın kadın liderleri iftarda buluştu

Erkan Aydın, vatandaşlarla aynı sofrada buluştu

Kurtlanmış sucukları vatandaşa satmışlar! Bursa'da baskın

Yükleniyor

loading