TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, önce TRT, daha sonra da Habertürk televizyonlarında katıldığı programda, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi bulunduğu iddiasıyla ilgili, İçişleri Bakanlığına yazılı bir soru gönderdi. Söz konusu yazının 27 Mayıs tarihinde gönderildiği ortaya çıktı.

ÇIK AÇIKLA

27 Mayıs darbesinin 61. yıl dönümünde İçişleri Bakanlığına gönderilen yazıda, Meclis Başkanı Şentop, Gazi Meclis'in adının böylesi bir iddia ile anılması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini vurguladı ve gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılması için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığına gönderilmesini istedi.

TBMM Başkanı Şentop bu konuda önemli bir hassasiyet göstermişti. Hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından bu konuya ilişkin değerlendirmesini yapmış ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına oldukça sert yanıt vermişti. Bu yanıtın ardından da Şentop yazılı bir şekilde İçişleri Bakanı Soylu'ya bu iddiayı yazılı bir şekilde sordu.

Editör: Haber Merkezi