Şehir içinde hem çocukların konforlu ve huzurlu bir şekilde eğlenip oyunlar oynayabileceği, vatandaşların dinlenmesi için tasarlanan park, vandallar tarafından tahrip edildi. Halkın ödediği vergilerle yapılan sosyal alanın kullanılamaz hale getirilmesine hem vatandaşlar hem de İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban tepki gösterdi.

ÇÖP KOVALARINI BİLE TAHRİP ETTİLER

Son olarak İnegöl Belediyesi'nin 2017’nin Aralık ayında hizmete açtığı Cenon Park, kendini bilmez hainler tarafından, oyuncakların etrafı kazılıp, üzerlerine çamur, çimento dökülerek kullanılamayacak hale sokuldu. Mahmudiye Mahallesi'nde 2000 m2 alan üzerinde projelendirilerek hayata geçirilen ve bölge halkının kullanımına sunulan alanda; çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüyüş yolları ve dinlenme bankları bulunuyor. Vandalizmin kurbanı olan parkta kauçuk zeminlerin, çöp kovalarının ve bankların yakılarak tahrip edildiği, bazı çöp kovalarının da yerlerinden söküldüğü görüldü. Bazı yurttaşlar, parkı kullanılamaz hale getirenlere, ‘Bunlar insan olamazlar, yazıklar olsun’ diyerek yaşananlardan utanç duyduklarını söylediler.

‘PARKINIZA SAHİP ÇIKIN’

Parkın hizmete girmesinin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, vatandaşlara çağrıda bulunarak 180 bin TL’ye mal olan parkın korunup kollanmasını rica etmişti. Taban, “Burayı biz yaptık, sizler yaşatacaksınız, koruyacaksınız. Mahalle sakinlerimizin bu hizmete sahip çıkacaklarını biliyorum” ifadelerinde bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi