Devlet görevini şahsi çıkar aracı olarak gören etik çürümenin son örneği her kesimden büyük tepki topladı. Skandalın ‘kahramanına’ muhalefetten çağrı geldi: Sayın Bakan o koltukta bir dakika bile durmadan istifa etmeli.

KENDİ BAKANLIĞINA SATIŞ YAPILMIŞ

Türkiye’de devlet kurumlarını ‘kendi alanı’ gibi gören savcılar, valiler, kaymakamlara yönelik tepki sürerken en çarpıcı örnek bakanlık düzeyinde yaşandı. Karar Gazetesi’nin haberine göre, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile eşine ait şirketin, Ticaret Bakanlığı’na 9 milyon TL’lik dezenfektan sattığı ileri sürüldü. Rahatsızlık yaratan iddiaya ilişkin CHP’li Ali Öztunç “Sanki piyasada bu ürünü başka üreten kimse yokmuş gibi kendi firmasından kendi bakanlığı satın alıyor” tepkisini gösterdi.

AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ

Öztunç “Turizm Bakanı turizm arazilerini özel şirketine devrediyor. Ticaret Bakanı ise özel şirketinden kendi bakanlığına malzeme satıyor. İnanılır gibi değil” dedi.

Kamuoyuna yansıyan konuya ilişkin bakanlıktan da Pekcan’dan da bir açıklama gelmemesi dikkat çekti. Sessizliğe işaret eden Öztunç “İki gündür yanıt yok. Kendi bakanlığınıza kendi şirketinizden satış yaptınız mı? Sattıysanız bu etik mi? İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

Editör: Haber Merkezi