Hüseyin Tüccar'ın özel haberi

Olayın ülkemizden barışın korunması için gönderilen Türk askerlerinin konuşlandığı Libya'nın Tacura bölgesindeki birlikte geçtiğimiz hafta meydana geldiği öğrenildi. İddiaya göre barış gücünde görevli personelin içtiması (Yoklama) alındığı esnada birlikte görevli bir Yarbay, birliğe hitaben yaptığı konuşmasında aşağılayıcı sözler söylemesi üzerine duruma Uzman Çavuşlar tepki gösterdi.

TUTANAK TUTMUŞ

Tepki karşısında sinirlenen yarbayın Türk Askerine Libya askerlerinin çöplerini toplattığı iddia edildi. Daha sonra yarbayın Uzman Çavuşlara hitaben “siz aldığınız parayı hakketmiyorsunuz, bu TSK ne generaller yedi, siz hiçbir şeysiniz, beni istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz, 9 sene hukuk şubede çalıştım sizi meslekten atmam 5 dakika, dışarıda sizin yerinizde olmak isteyen binlerce kişi var” diyerek 56 Uzman Çavuş hakkında tutanak tuttuğu iddia edildi.

SİZE BURAYI DAR EDERİM

Aynı birlikte görevli bir üsteğmenin ise uzman çavuşlara hitaben: “size burayı dar ederim, bu bölüğün benden çekeceği var, eğer size burayı dar etmezsem bu rütbeyi sökerim, size burada kan kusturacağım, sizi sahilde carettalar gibi süründüreceğim” diyerek tehdit ettiği belirtiliyor.

CİMER’E ŞİKAYET ETTİLER

İnsan çatışmada sırtını dayayacağı silah arkadaşına bu kadar nefret kusar mı? diyen 56 uzman çavuş bu söylenenleri gururlarına yediremeyip durumu CİMER'e yazıp kendilerine mobbing uygulandığını belirttiler. Yapılan soruşturma sonucu 3269 Sayılı Uzman Erbaş kanunu 19.madde hükümlerine göre (Askerlik mesleği değerlerini sergilemede istenilen düzeye ulaşamaması) 56 uzman çavuşun sözleşmeleri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından feshedildiği iddia edildi.

Konuyla ilgili henüz TSK'dan bir açıklama gelmezken Uzman Çavuş'lar Sosyal Medya'da platform kurup #LibyadaNeOldu

#56KahramanUzmÇvş başlıkları adı altında haklarını arayacaklarını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi