Bursa’ya bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Politikalar Başkanı Feramuz Üstün, partisinin il başkanlığında gazetecilerle bir araya geldi. Buluşmaya Genel Başkan Yardımcılarrı İzzettin Küçük ve Mustafa Öztürk’te katılırken, ilçe başkanları da hazır bulundu. İl Başkanı Alpaslan Yıldız, teşkilatlanma çalışmalarında sona geldiklerini belirtti. Partisinin Bursa'da ezberleri bozan, vatandaşın feryadına kulak veren, renk, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan toplumu kucaklayacaklarını söyledi. İktidar partisinin Bursa’daki belediyelerinin kendi kalelerinin önünde top çevirerek, kronik sorunlara duymazlıktan gelmesini kabul etmediklerini, kentin adeta yağmalandığını, kadim şehrin sorunları için ateşten gömleği giydiklerini aktardı.

‘İKTİDAR TOPLUMU İKİYE BÖLDÜ’

Virüs salgını nedeniyle ara verdikleri çalışmalarını tekrar başlattıklarını söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Maalesef siyasette ayrıştırıcı ve ötekileştirici dil topluma zarar veriyor. İktidar toplumu ikiye böldü. Ülkemiz 28 Şubat sürecinden daha kötü bir dönemi yaşıyor. Geçmişteki kavgalara son verilmeli ve geleceğe yönelik fikirler üretmeliyiz. Gelecek Partisi olarak yola çıkış amacımız budur. İçinde bulunduğumuz partilerde güzel hizmetler yaptığımız ve eksiklerimizin olduğu dönemler olmuştur. Ama geldiğimiz noktada başkanlık sistemi geldikten sonra daha ileri gidilemeyeceğini gördük. Her gittiğimiz yerde milletimizin bir çare arayışı içerisinde olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız sıkıntılarını dile getirirken çekinerek ve korkarak söylediğine şahit oluyoruz. Bundan dolayı da üzüntülü olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Partimiz, ortaya koyduğu özgürlükçü politikalarla İktidar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, milletimizden büyük destek görüyor’ şeklinde konuştu.

‘ÇİFTÇİ, İŞÇİ PERİŞAN’

AK Parti iktidarının ekonomi politikalarını eleştiren Feramüz Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neden şimdi diye soruyorlar. Ülke uçuruma doludizgin sürüklenirken yan gelip olayları televizyon ekranlarından seyredemezdik. Ekonomi kağıt üzerinde iyi, iktidar sahipleri çarşıya, pazara çıksın, trajediyi görsün, evine ekmek götüremeyenlerin perişanlığını, ayın sonunu getiremeyenleri görsün. Kepenk kapatan ticaret erbabını görsün. Biz sessiz yığınların, gelecekten ümitlerini kesen gençlerin, siftah yapamayan esnafın, ürünü tarlada kalan çiftçinin, alın terinin karşılığını alamayan işçinin, ne zaman kapının önüne konurum korkusuyla işine giden memurun, simit parasına muhtaç olan emeklinin namusu ve şerefi olmak için yola çıktık’ diye ifadelere kullandı.

'ŞUAN GİDİLEN YOL KARANLIK TÜNELE ÇIKIYOR'

Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Küçük; “Türkiye’nin şuan aldığı, gittiği yol karanlık bir tünel. Gelecek Partisi 83 milyonluk Türkiye’nin beklentileri için yola çıkmıştır. Biz Türkiye’nin sıkışan siyasetinin önünü açmak için partiyi kurduk. Vatandaşlarımızın teveccühleri ile partimiz sorun değil, çözümlerin adresi olacaktır” derken, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk ise şunları söyledi: “Umudun partisi olarak Türkiye’yi kucaklamak için kurduk partiyi. 2001’de kurularak Türkiye’ye o günün şartlarında bir üst seğmene taşıyan AK Parti bugün kendi içinde yaşadığı kısır çekişmeler ile politika üretemeyecek bir konuma getirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’de Türkiye’nin tıkanan siyasetine çare olamamıştır” diye dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi