Ukraynalı lider Zelenskiy, Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy ise "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da, müzakereye ilişkin konuştu. Kuleba, “En karanlık anlarımızda bize silah ve askeri teçhizat desteği sağlayan dostlarımızı unutmayacağız” diyerek, Avrupa’dan daha fazla adım atmasını beklediklerini söyledi.

“Rus işgaline karşı yardımınıza ihtiyacımız var. Bu halkın savaşıdır, yorulmadan savaşacağız. Topraklarımız ve halkımızı savunmak için sonuna kadar savaşacağız.”

'ŞİMDİDEN UKRAYNA İÇİN BİR ZAFERDİR'

“Putin'i yenmeye kararlıyız ve başaracağımıza inanıyoruz” diyen Kuleba, Rusya’nın ağır kayıplar verdikten sonra müzakere masasına oturmaya karar verdiğini söyledi. 

Belarus'a gitmeden sınırda görüşeceklerini söyleyen Kuleba, “müzakereler sona erene kadar ülkemizi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

'TEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZI BİLE VERMEYECEĞİZ'

“Kesinlikle teslim olmayacağız; tek bir karış toprağımızı bile vermeyeceğiz” diyen Kuleba, Ukrayna’da savaşmak isteyen yabancılara da değindi.

'BİZİ NÜKLEER BOMBALARLA BİLE VURSANIZ, YENEMEZSİNİZ'

Putin, Savunma Bakanlığı'na Rus nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretmesine dair de açıklama yaptı.

“Rusya’nın nükleer caydırıcı silahları alarma geçiriyor olmasına tek bir yorumum var: bizi nükleer bombalarla bile vursanız; yenemezsiniz. Çatışmanın Rusya için ne kadar yıkıcı sonuçları olduğunun Rusya da farkında. Rus hükümetine, halkının sesini duymaya çağırıyorum.”

Editör: Haber Merkezi