Türkiye günlerdir süren orman yangınları ile mücadele ederken TOKİ'nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımı tepkilere neden oldu. TOKİ resmi hesabına 'Yangının etkilerini silmek için seferber olduk. Yöresel mimariye uygun yapacağımız köy evlerinin projelerini hazırladık' diyerek proje fotoğrafları yayınladı.

Beş gündür devam eden yedi kişinin hayatını kaybettiği yüzlerce evin kullanılmaz hale geldiği orman yangınları sekiz yerde kuvvetli bir şekilde devam ediyor. Gece gündüz vatandaşların da desteği ile söndürülmesi için mücadele verilen bir ortamda TOKİ'nin paylaşımı ise büyük tepki çekti. Yangının devam ettiği yerlerden olan Marmaris'te 34 mahalle zarar görmüş 18 mahalle ise tahliye edilmişti. Havadan söndürme çalışmalarının yetersizliği gündemde iken ve sosyal medya üzerinden yardımlaşma adına çağırılar yapılırken Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın proje paylaşımı tepkilere neden oldu.

Gazeteci Emin Çapa da sosyal medya üzerinden TOKİ'nin paylaşımlarını yayınladı. Çapa yangın sonrası TOKİ'nin hesabından yapılan "Yangının etkilerini silmek için seferber olduk. Yöresel mimariye uygun yapacağımız köy evlerinin projelerini hazırladık. Köy evlerimizin; ahırı, deposu ve bahçesi olacak. 1 yıl içerisinde evlerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturacağız" paylaşımını takipçilerine 'önce söndürseydiniz' diyerek duyurdu.

Çapa 'Önce söndürseydiniz, sonra proje hazırlasaydınız daha iyi olmaz mıydı? Ayrıca nasıl hazırladınız? 3 günde Mimar Superman hazırlayamaz. Yoksa yanmadan önce mi hazırladınız? Ihaleyi kim aldı?' diyerek tepkisini gösterdi.

Prof. Dr. Mehmet Köksal da sosyal medya üzerinden paylaşımı tepki verdi. Köksal, 'Hele bir dur TOKi! Yangının izlerini hemen silme. Daha orada yangının nasıl çıktığı, bir sabotaj olup olmadığı araştırılacak! Neyin üstünü örtmeye çalışıyorsun!? Enerjini önce yangını söndürmeye harca' diyerek mesaj paylaştı.

Editör: Haber Merkezi